Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2013. április 05.Ismét látja, nem látja? Na látja!

Hozzászólások (3 db)

Előző írásomban a színekkel játszottam, pontosabban a különféle fényviszonyokhoz alkalmazkodtam antennafesték segítségével. Van egy másik probléma is, amivel ahogy öregszik az ember, szembesül. Egyre kevésbé látja a 30-40 méterre dobott waggler vékonyka antennáját. Pontyozásnál lehet vastagabb antennával játszani, de ha keszegezünk, akkor fő az érzékenység. "Kiskorú" barátom mutatott egy okos trükköt, aminek segítségével egy vastagabb antennából is érzékeny, ám jól látható antennát fabrikálhatunk. Lássuk a medvét!

Ismét látja, nem látja? Na látja!

 

 


A vékonyabb finomabb, érzékenyebb, de a vastagabb jobban látható. Hogyan lehet megőrizni a láthatóságot úgy, hogy az érzékenység is megoldott legyen?


Szükségünk lesz egy éles pengére és egy kis lakkra


A vastagabb, üreges antennán nyissunk egy kis ablakot!


Így alulról már be tud áramlani a víz, ha merül az úszó...


...Vágjuk le a felső kis "kupakot" az antennáról


Most már szabad az út. Alul be, felül ki


Az antenna alsó részét belülről kis lakkal kezeljük leA vastagabb antenna most már érzékeny is! Ha elmerül, alul szabadon beáramlik a víz, míg felül akadály nélkül távozik. Finom, érzékeny és jól látható.

 


Polyák Csaba (csabio)

5let gazda. Varga Géza barátom


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2013.04.07. 22:18 okoska

Bocsi, hogy beleszólok, de egy dolog szerintem lényeges lehet a kezdő barácsolóknak. Úgy kell kivágni az antennát, hogy kiemelkedéskor teljesen kifolyhasson belőle a víz, különben a benne mardó plusz súly becsaphat.
De még nem próbáltam, csak elméletileg ugye ..
Amúgy örülök az ilyen ötleteknek, mert a kezdőknek (mint pl. én) nagyon jól jönnek.

Köszi Csabio és Géza

2013.04.05. 14:48 csabio

Nem találtuk fel, csak karbonszárasban nem nagyon létezik, bár lehet tévedek.

2013.04.05. 07:21 egyszeri pecás

És feltaláltátok a furulya antannát....


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV