Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2013. május 29.Közeli helyeken – Az ECO Méz etetőanyag bemutatása

Hozzászólások (0 db)

Lehalásztuk a tavat!- mesélte Laci barátom gyermekeink egyik fociedzésén, még az ősszel- Tíz kiló feletti pontyokat, amurokat tettünk vissza, kicsi nem is volt benne, csak kárász... Azonnal megpezsdült bennem a horgászvér: -Milyen tó, milyen hal? Mennyit? Mekkorákat? Visszatettétek? Kárászok szépek? Merre van? A szomszédban??!!!- záporoztak belőlem a kérdések, melyeknek egyetlen viszont kérdés lehetett a vége:
- Kipróbálod?

Közeli helyeken – Az ECO Méz etetőanyag bemutatása

 


Kis tó, nagy halak

Nap, mint nap elhaladtam a családi vállalkozás mellett anélkül, hogy tudtam volna, az épület mögött parkosított egy hektáros tavacska lapul. Halai egy évben maximum néhány alkalommal találkozhatnak horoggal, és évek óta élik háborítatlanul csendes életüket. Ennek köszönhetően az derült ki őszi próbahalászat során, hogy a tavacska 40-50 darab nagytestű pontyot, 10 kiló feletti amurt nevelt, és a nagyra hízott harcsák is kikerültek a vízből. A fővezér hosszúbajuszos 47 kg-ot nyomott! Ideális tesztpályának ígérkezik... Egy pénteki szabadnap aztán a kis ékszerdoboz partján talált, és nem titkolt célom - a pontyívásra tekintettel - az emlegetett hatalmas amurok egyikének horogra kerítése volt. Ennek okán választottam ki az ECO Méz etetőt, tudván, hogy ezt az aromát a kárászok, pontyok mellett az amurok is kedvelik.  


A mai betevő


Turbó: érdekes név egy lány kutyának...


Jó kutya, szép kutya


A cuccom azért marad, hé'!

Erős, édes aromájú etetőt tartottam a kezemben, melynek Turbó, a szerencsekutya sem tudott ellenállni, és érdeklődve szemlélte az etetőkeverés mikéntjét. Az etető a széria nagy részére jellemzően közepes, homogén szemcsézetű, így szinte minden halfajnak megfelelő. Talán egyedül keszegezésre nem ajánlanám, kivéve, ha éppen a nagyját kívánjuk kiszelektálni.  Íze semleges, sós beütéssel, illata viszont erősen mézes. Állagára nem jellemző a túl erős tapadás, erre is a közepes a megfelelő szó. Kevéssel több, mint fél liter vízzel egy kellemesen omlós, fenékre lesüllyedő, de ott gyorsan bontó etetőt kapunk. Viszonylag kevés felszálló szemcsét tartalmaz, ebben a formában vízközti horgászatra nem igazán ajánlom. Szemmel megállapítható összetevői közül a szokásoson túl lenmag szemekkel találkoztam. Igazából amiben az ízesítésén kívül eltér az általánostól, az az erősen sárga, kezet megfestő szín, melynek szelektáló hatását egy sekély vízben akár ki is tudjuk használni.


Az etető


Ez az a szemcse méret, ami szinte mindenre jó


„Rostás" Gyuri munkában


Ezeket találtam: kukorica, búza, keksz, zsemlemorzsa, lenmag, só


Semleges íz, sós beütéssel


Fél liter vízzel nem egy erősen tapadó cucc, kosárba is pont jó


Kicsit fog


Ezzel a sárga színnel bizony lehet szelektálni

Tudom, azt ígértem, minden bemutatóimban más és más módszert próbálok prezentálni, erre tessék, újra rakós boté a főszerep. Legyen mentségem, hogy ki kívántam használni az alkalmat a másnapi Verba-tanyai verseny előkészületére. Kíváncsi voltam a felszerelés erejére, melyet az elmondottak alapján várható amurok bizony tesztelhettek volna. Tudtam, hogy a sekély vízben az amúgy is ijedős halakat az őrületbe kergetném egy nehézgombócos alapozással, ezért a kupakot csak belemerítettem az etetőbe, és szőnyegszerűn terítettem rá a horgászhelyet borító lágy iszaprétegre. Ennek a tetejére egy ibriknyi félkemény mézes kukoricát hintettem. Sajnos a felkínált csalit minden igyekezetem ellenére elkerülték a nagyobb halak, bár a horgászat során legalább négyszer hatalmas tolóhullám indult az úszó mellől a szemközti bokrok irányába, mely kirohanásokat kisebb jackuzit megszégyenítő pezsgés követett.


A csészét csak belemerítettem az etetőanyagba,...


...hogy szőnyeget képezzen a lágy iszapréteg tetején


Egy ilyen gombóc messzire riaszt minden halat, ráadásul belesüllyed az iszapba


Egy kis félkemény főtt mag csak az íze, és apuci kedvéért!

Pedig, Tanár Úr, én készültem! A 20-as Tatanka EVO Silver főzsinórra fél grammos strapaúszó, és 18-as Fluorine előke került, melynek végén 8-as Serie 2-es horog fityegett. Atomcuccnak nem nevezném, de komoly kihívó így sem akadt. Ellenben a tógazda meglepetésére igen szép, 20-30 deka közötti kárászok húzták a 2-3 szem csemegét. Próbáltam pellettel is, sikertelenül, mint ahogy a keményre sem volt jelentkező. Szűz vízen ez sem ment. Próbáltam kikerülni a kárászhadat, de ez a mai napon nem akart sikerülni.


Nem gyenge cucc: 20-as főzsinór, és félgrammos pontyos úszó


Ha nagyvadazunk, ne húzzuk fel a test alá a szilikont, mert bevágódhat a damil


Már szerelés közben szép buborékok mutatkoztak, ekkor még bizakodó voltam


Csontira az első. A hátán látszik, hogy most menekül meg másodjára


Itt a második, ideje csalit váltani


Csali-arzenál, de minden hiába


Csemegét is viszi a kárász


Ez két szem csemegére jött


Nyárfaszösz, és fűzfalevél nehezítette a horgászatot


Laci, van ebben a tóban 30 deka felett valami?Ki a kicsit nem szereti!


Nézd, ki látszik a bokorból!


A nagyja ki tudta húzni a 3.2-es csőgumit. Egy kicsit


A halak biztonsága érdekében merítsünk! Ha a cucc bírná is, a halak szája nem!


Laci is beült egy próbára


Aki tud, az tud


Nem hiszem el, hogy nem veszi fel!

Egyre másra jött az „apraja". Hamar letelt a szűk három óra, ami a mai napra kijutott, és a peca végén hajmeresztő mutatvánnyal egy szép adag kárászt engedtem vissza a merítőfejből. Az igazi gálameccs érdeklődés hiányában elmaradt. Kudarcomat... Kudarcomat? Sokszor mit nem adnánk egy ilyen kárászos terítékért! 5 kiló kárászt kudarcnak nevezni úgy, hogy nem is igazán rájuk horgásztam...

Szóval, kudarcomat nem tudom az etetőanyagra fogni. Fogós, véleményem szerint nyári vízre való etetőt ismertem meg. A horgászat végén körbejártam a kis tavat, és mielőtt megkérdőjelezhettem volna barátom szavahihetőségét, a szemközti part napfényes bokoraljában hatalmas amurcsordára akadtam, valóban 10+-os példányokkal. Napoztak, majd csörtetésemre az egész vizet beborító hullámok mellett vonultak odébb. Egyértelművé vált, hogy rossz időszakban próbálkoztam. Korábban, vagy késő délután kell a vizet vallatni, amikor a napsugarak már nem érik a vízfelszínt, és a környék is csendes. A revansra ezek után biztos, hogy sor kerül... Semmi baj, srácok, pontyívás után találkozunk!
Kárászos teríték

Kovács György (Gyurka)

 

 


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV