Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. január 06.Hasznos eszközök a Tubertini kínálatából 3.rész

Hozzászólások (0 db)

Az olasz cég termékskálája több ezer cikkelemből tevődik össze, melyben fontos helyet töltenek be a horgok. Most néhány olyan típust veszek szemügyre, melyet a Tubertini-Maros Mix csapat tagjai, így jómagam is szívesen használok.

Hasznos eszközök a Tubertini kínálatából 3.rész


Serie 2 Light Purple

 

 

 

Ha létezik egy finomszerelékes horgász számára szerethető horog, akkor ez a típus mindenképpen az! Rózsaszín külseje már sejteti velünk, hogy nem átlagos képességekkel rendelkezik a viselője. Az amúgy kerek öblű, közepesen hosszú szárú horog méltán a versenyhorgászok egyik kedvence. Méretéhez képest ugyanis viszonylag kis súly társul, de fogalmazhatnék úgy is, hogy a horog anyagának fajsúlya könnyebb az átlagosnál, viszont ennek ellenére ez a horog erős. Elsősorban szúnyoglárvához használjuk, melynek feltűzését a hosszabb szára megkönnyíti, de más élő csalikhoz is használható.   

Méretválasztéka a 6-22-ig terjed.

Serie 18 BronzatoBronzszínű, közepesen hosszú szárú, négyzet alakú horog, amely szinte minden módszerhez kitűnő választás. Óriási előnye, hogy ennek használatával drasztikusan lecsökken a halvesztés. Ez a nagyobb szakállnak és a hosszú horoghegy kiképzésnek köszönhető. Ami miatt nem maradhat ki a dobozunkból még, hogy az extra mini méretek, mint a 20-22-es is rendkívül erősek, nem hajlanak ki egy estleges ponty megakasztása esetén sem. Tehát ha finoman kell horgászni a közepes méretű halakra, akkor jó választás lehet ez a típus. Mindenféle élőcsalihoz jól használható, bár a rövid szár nagyban megnehezíti azok feltűzését, a nagyobb méretek pedig kukoricázáshoz is jól alkalmazhatóak.

Mértválasztéka a 10-24-ig terjed.                 

Serie 511  


 

Erős, nagy öblű, de rövidszárú, kissé szögletes horog. Ideális választás pontyok, amurok és márnák horgászatához. Ha szenvedünk attól, hogy a megakasztott hal kiegyenesíti a horgunkat és így idő előtt távozik, akkor kiváló megoldásra találunk az 511-ben. Ez a fajta horog minden méretben sziklaszilárd, nem enged, nem nyúlik, de nem is törik el. Nagyobb testű halak horgászata esetén jól jön markáns szakálla is, mely nem engedi el a megfogott halat. Csontihoz, kukoricához, de más nagyobb szemű csalihoz is jó választás, ha azt nagy és erős halaknak kínáljuk fel.

Méretválasztéka a 8-16-ig terjed.

Serie 26

  

Bronzszínű, diaboló formájú, öblös horog. Az egyik legkedveltebb forma nagytestű halak horgászatához. Szinte minden módszerhez kiváló. Nagyon jó választás nagy szemű csalik esetén, mint például a kukorica, vagy éppen a soft pellet. A hasonló formájú horgokhoz képest a serie 26-os keményebb anyagból készül, mely nem hajlamos sem a kihajlásra, sem a törésre extrém megterhelés esetén. Mindenképpen legyen a táskánkban belőle, mert lesz olyan helyzet, amikor szükség lehet rá.

Méretválasztéka: 8-22-ig terjed

Írta: Kálló Kornél

 


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV