Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. január 13.Trinity feederbot teszt - A tények szárazon

Hozzászólások (1 db)

A Tubertini 2013-as kínálatában számtalan új horgászbot jelent meg, melyek közül most a Trinity feedert vetettem tartós teszt alá. Mivel már jó ideje harcolok vele, ezért bátran kijelenthetem: átment a vizsgán!

Trinity feederbot teszt - A tények szárazon

  

Nagy szívfájdalmunk volt korábban, hogy az olasz cég palettáján nem volt igazi finom feederpálca! Ez mára csak emlék, hiszen a 2013-as kínálatban három olyan botcsalád kapott új életet, melyek még hosszú időn keresztül hódítani fognak. Természetesen mindhárom bot különböző hosszban is elérhető, így már nincs akadály a finom feederezők előtt, ha egy jó botot szeretnének. Elsőként a Tubertini Trinity Feederbot tesztjét vetettem papírra. Ezt a botot három hosszban vásárolhatjuk meg, melyek a következők: 3,00-3,30-3,60 méter. Ezek közül jómagam a leghosszabb, 3,60 méteres verziót teszteltem és nagy megelégedésemre használom a mai napig is.


Tubertini Trinity Feeder

 

Első találkozásom a bottal kellemes meglepetés volt számomra. Mikor kézbe vettem a vékonyka pálcát, azt hittem, hogy nehezebb lesz, de az szinte súlytalan a maga 162 grammjával! Ha nem látnám a bot rezgőspicces végét, bizony azt hihetném, hogy egy finom matchbotot tartok a kezemben. A következő furcsaságot a bot feliratán találtam, vagyis ellenkezőleg, épphogy nem találtam. Ugyanis a bot becsületes dobósúlyát keresvén, bizony csak egy arra utaló feliratot találni: „Light Action". Kissé furcsa volt számomra, hogy a vékonyka, már-már csenevésznek tűnő botra vajon miért nem akarták ráírni a tényleges dobósúlyt? Erre a választ azóta sem tudom, viszont tanúbizonyságot kaptam afelől, hogy a Light Action sokkal többet rejt magában, mint amit remélni mertem volna.


Kissé homályos, hogy a felirat mit jelent

 

A szemügyre vételezést tovább folytatva induljunk el a nyéltől. A bot nyélrésze jó minőségű parafából és szivacsból áll. Az orsótartó kellemes tapintású és kézbe simuló műanyagból készült, melyre az orsót a felső nyélrész tekerésével tudjuk felfogatni.


Kézbe olvadó orsótartó, mely stabil fogást biztosít

 

 


A nyélrész vége szintén szivacsborítást kapott

A bot anyaga karbon, mely a bot teljes hosszában látható és tapintható is. A toldásoknál természetesen pluszerősítést kapott a bottest. A Trinity Feeder két részből és a spicctagból áll. A két rész elosztása azonban aránytalanra sikeredett, mivel egy igen hosszú nyéltagból és egy átlagos méretű középső tagból áll. Ez azonban nem véletlen!  Ez a fajta elosztás azt eredményezi, hogy a nyéltag kellően merev, melynek a dobásoknál van fontos szerepe, viszont a többi rész pedig borzasztóan lágy, így a legvékonyabb zsinórokkal is bátran horgászhatunk. Tulajdonképpen ötvöződik benne az olaszos feszesség és az angolos lágyság.A toldásoknál pluszerősítést kapott a Trinity

A feederbot szállítási hossza ebben a méretben 182 centiméter, ami valljuk be, sok horgásznak csak nehezen szállítható, viszont a szállítási méretből adódó kellemetlenséget már az első horgászat alkalmával ki fogja verni a fejünkből, olyan élményt ad. A finom pálcával a hal minden rezdülését érezhetjük fárasztás közben. A horgászbot megjelenésére, feliratozására a minimál jellemző, ami mellőz minden extra külcsínt. Egyszerű, ezüstszínű felirat található rajta a legszükségesebb információkkal, ennek ellenére mégis szép, kecses kis pálca.

 


High Quality

 

Érdemes megemlíteni, hogy a bot rendelkezik horogakasztóval, ami szerintem hasznos dolog, bár ezt újabban le szokták spórolni a gyártók, de ez most szerencsére nem történt meg.


Hasznos kis kellék a horogakasztó

A bothoz három rezgőspicc tartozik, melyek 3/4 oz, 1 oz és 1½ oz erősségűek. A spiccek különböző erősségét azok hosszának változtatásával oldották meg, így a legerősebb a legrövidebb, míg a legfinomabb pedig a leghosszabb lett. Természetesen minden spiccen felirat jelzi azok erősségét. A spicc vége rikító narancsszínben tündököl, ami így jól láthatóvá válik a finomabb rezdülések esetén is. A horgászboton a spiccel együtt 14, az 1 és 1½ oz-s spicc esetén pedig 15 db jó minőségű gyűrű található, melyek mérete kellően nagy, így bármilyen kötés gond nélkül csúszik át rajta.  

 


Három különböző erősségű spiccből választhatunk,...

 

 


...melyeken jól látható felirat jelzi azok erejét

 


A spiccek erejének különbözőségét azok hosszának variálásával oldották meg

Habár nincs dobósúly ráírva, mégis érdemes szót ejteni erről. A tapasztalataim szerint a 20-30 grammos etetőkosarakat megtömve minden gond nélkül be tudjuk juttatni. A leghosszabb 3,60-as kivitellel és az említett kosarakkal kényelmesen tudunk horgászni 30-35 méterre is. Én Velencén a kettes-hármas bólya sorok meghorgászására is ezt a feedert alkalmazom. Persze ez ízlés dolga, vannak akik inkább egy fokkal keményebb botokat szeretnek használni, ők ilyenkor szörnyülködnek a leheletfinom pálcika láttán, gondolván, mindjárt eltörik! Pedig nem. Vidó Feri csapattársam 0,20-as zsinórral szerelve küzdött közepes méretű pontyokkal és sikerrel használja azóta is a Trinity-t. Aki ismeri őt és esetleg látta már horgászni, az tudja, hogy Feci nem szokott finomkodni. A vele való tapasztalatok megosztása csak jobban megerősített abban, hogy a kiváló minőségű anyagokból gyártott kecses feederbot sok élvezetes horgászatban lesz hű társa azoknak, akik szimpatizálnak az ilyen finom feederbotokkal. Nekem személy szerint rögtön kedvencemmé vált és ahol csak tehetem, ezt a botot használom. Imádok a legvéknyabb zsinórokkal és előkékkel horgászni, amiben ez a bot a legjobb partner. Bátran ajánlom mindenkinek, aki vékony zsinórokkal kívánja kergetni a keszegeket, kisebb testű pontyokat, vagy éppen az utolsó kapást is ki akarja csikarni.  

Kálló Kornél

 


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2016.08.18. 21:34

Szép. szép, de a szállítási hossz 185cm? Ezért nem lesz a horgászok kedvence Így az enyém se.Szerettem volna ilyen botot, de ezért kizárt, hogy meg vegyem. Nem túl népszerűek a kétrészes botok egyetlen kategóriában sem, nemrég vásároltam új botzsákot ami 165 cm-es és azt is elég cipelni anélkül, hogy ne akadjon a lábamba vagy ne húzzam a földön. Pedig nem vagyok alacsony 181 cm. Ezért az árért pedig nem szívesen hagynám egy olyan botzsákban ahol ki lóg vége zsákból.


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV