Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. május 02.Szezonkezdés az RSD-n

Hozzászólások (1 db)

Az enyhe télnek és a kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően a legtöbb hazai vízen már szépen lehet fogni a halat. A Ráckevei (Soroksári)- Dunán azonban mindig később indul a szezon. A nagy vízfelületnek és a folyamatos vízmozgásnak köszönhetően nehezebben éri el a megfelelő hőfokot, így a halak kapókedve sem az igazi még. Ennek ellenére az első próbálkozások alkalmával horogra csalt néhány keszeg, esetleg egy-egy kisebb ponty már nagy élményt nyújt a téli kényszerpihenő után.

Szezonkezdés az RSD-n

 

Gyermekkorom óta ha tehetem, minden szabadidőm a Duna partján töltöm. Ráadásul a hétvégi verseny után megmaradt némi élő anyag, így adott volt a lehetőség egy tavaszi csónakos pecához. A felszerelésemet is ennek megfelelően állítottam össze. Egy 3.30-as feederbot bőven elegendő, itt nem kell nagy távolságra bejuttatni a végszereléket, ami jelen esetben egy kis csövecskén szabadon csúszó 20g-os feeder kosárból és 12-es előkezsinórra kötött 15-ös horogból állt.


A szerelék fő alkotóelemei,


és a kész végszerelék.

Ebben az időszakban főként keszegben bízhatunk, de egy ilyen természetes vízen nem tudhatja a horgász mivel akad össze. Persze a felszerelés finomsága, illetve a vízben élő kagylók határt szabnak a kifogható halak méretének. Ugyanakkor a csalogatóanyagok összeállításánál azért érdemes kedvezni bajszos barátainknak is. Etetőanyagom alapját szinte kivétel nélkül mindig Erdei Attila valamelyik keveréke alkotja. Most az EA World Champion család Method Feeder tagjára esett a választásom. Már az őszi időszakban is nagyon jól működött, édes íze, barnás színe és halliszt tartalma tökéletesen megfelel a Ráckevei-Duna lakóinak is. Az etetőanyagot Maros Mix XXL fine hozzáadásával teszem még tartalmasabbá, illetve egy fél flakon édes szamóca aktivátorral ízesítem. További adalékként csontit, pinkit és csemegekukoricát használok a halak kapókedvétől függően.


Az etetőanyag


Alapozáshoz előkészítve


Itt is fontos a pontosság,


amihez elengedhetetlen a klipszbe akasztott zsinór


és egy jó, fix támpont

Természetesen itt is érdemes kiakasztott zsinórklipsszel 8-10 alapozó dobással kezdeni. Még ha a környékben tartózkodik is hal, az első kapásra legalább fél órát várni kell. Így volt ez most is, az első jelentkező egy kis karikakeszeg volt. Ezután viszont szépen gyülekeztek a darabosabb keszegek is. A két-három szem pinkivel csalizott horogra egymás után érkeztek a jelentkezők. Végül egy kis ráckevei pikkelyes is rövid időre szákba került, aminek a fárasztása a finom felszereléssel mindig nagy élmény.


Az első kapásra várni kellett


Egyen méretű karika


Azért jött néhány darabosabb keszeg is


Egy dunai kispontyVelük indult és velük is zárult a nap

A kellemetlen, szeles idő ellenére gyorsan eltelt a délutáni horgászatra szánt pár óra. Ez persze a halaknak is köszönhető volt, akik a várakozáson felüli aktivitást mutattak. Most közeleg az ívási időszak, ilyenkor nem háborgatom a víz lakóit, de néhány hét múlva újra érdemes lesz csónakba szállni.


Írta: Siroki Dávid


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2014.05.04. 11:32 Miki

Szivesen olvasnék még máskor is Dávidtól. Remek horgász.


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV