Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. május 15.A Vidó fiúkkal a vízparton 2.rész – Bevetésen a rakós

Hozzászólások (0 db)

Roli már alig várta, hogy rakósbotjával ő kergesse a kis Ökörjárás halait. Tele önbizalommal és a szendvicsek által táplált energiával vágott neki a délutánnak.

A Vidó fiúkkal a vízparton 2.rész – Bevetésen a rakós
Feri kissé háttérbe vonulva, de azért atyai odafigyeléssel terelgette csemetéje kipakolását. Roli fiatal kora ellenére rutinosan végezte a feladatokat, mindenekelőtt etetőanyagot kevert, s míg azt hagyta pihenni, addig foglalkozott a felszerelésével.

 


Kezdődjön a keverés! A recept: 1 kg Seed Mix,

 

 


1 kg EA Extrém Carp,

 

 


Édeskukorica aroma, Magmix és csemegekukorica

 

 


Mindez alaposan átdolgozva,

 

 


majd a zacskók, a kukába kidobva

 

Összerakta a botját, az etető top-ot, majd ezek után megkereste a megfelelő szereléket, ami egy létrán lapult. Kérdésemre, hogy ő kötötte e, bevallotta- ő horgászik apa meg kötöget. Az biztos, hogy kellően lazán veszi a dolgokat, nem görcsöl rá semmire, mondjuk erről árulkodik a fél oldalra fordított sapkája is. Ami tehát a lényeg: horog be, hal ki!

 


Gyere már ki!

 

 

Extreme Carp 1000, 10 méter a felső határ az U14-es korosztály számára

 

 


Mélységmérés egyedül

 

Az elhelyezkedés és a felszerelés beélesítése után a Vidó fiúk közös erővel gombócolták ki az alapozó etetéshez valót, amit Roli kisebb-nagyobb hibákkal, de viszonylag egy helyre dobott be. Természetesen ezt még sokat kell gyakorolnia, de ahhoz képest, hogy tavaly kezdett rakózni, azt kell mondjam, kifejezetten ügyes. A narancs méretű gombócok zaja után még pár kupaknyi magmixet is rátolt, majd kezdődhetett az éles bevetés.

 


Giliszta is került az alapba

 

 


Minél közelebb a spicchez

 

 


Egy kis magmix a pontyoknak

 

Az alapozó etetés után Roli két szem csontit tűzött a horogra, majd betolta a rakót és ráemelt a botra. Az első negyed óra csendesen telt - leszámítva, hogy eleredt az eső - de amilyen hamar jöttek az esőfelhők, olyan hamar el is mentek felőlünk. Ahogyan a nap kisütött, aktivizálódtak a halak is és tenyeres méretű bodorkák, dévérek, kárászok tették tiszteteletüket Rolinak. A kisfiú bár még csak tíz éves, olyan ügyesen kezelte a botot, hogy öröm volt nézni, bár ha valami gond volt, jött egy gubanc, akkor azért apa segített.

 


Csendélet

 

 


Bodorka az első áldozat,

 

 


de szép sorban jöttek a többiek is

 

 


Ügyesen kezelte a hosszú botot

 

Sorra jöttek a keszegek, kárászok, amivel Roli jól szórakozott, de eltelt legalább két óra úgy, hogy nem jött ponty. Pedig már volt csonti-kukorica, giliszta-kukorica, de tisztán kukorica is a horgon. Feri elmondása alapján csak nagy sokára szokott kiállni ide a ponty, de ami késik, nem múlik. Az egyik bevágást követően aztán megtört a jég, mert a gumi úgy szaladt ki a botból, mintha úgy kéne. Roli kaján vigyorral hátranézett hozzánk - Apa ponty! Ügyesen terelgette a halat, majd egy pár perc múlva meg is szákolta egyedül. Az öröm leírhatatlan volt az arcán, olyan boldog volt.

 


A szendvicsre szép kárászok is jöttek

 

 


Merítő előtt a bajszos

 

 


Jogos az öröm, ezért jöttünk

 

 


Viszlát halacska, gyere majd vissza, ha én nagy leszek!

 

Lassan eltelt a délután, de több ponty már nem jelentkezett Roli horgára. Kellemes nap volt változó időjárással, ámde gyönyörű helyszínen. Sokat láttam és tanultam is, vízről, halakról, családról és szeretetről is egyaránt.

 


Írta és fényképezte: Kálló Kornél


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV