Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. július 01.Mesterkeverékek – Vidó Feri keszeges receptje

Hozzászólások (2 db)

Ebben a cikksorozatban a Tubertini-Maros Mix csapat versenyzői mutatják be kedvenc receptjeiket, melyekkel versenyeken is megállják a helyüket. Az első részben Feri mutat be egy olyan keveréket, amellyel bátran kergethetjük a keszegeket a fenéken, de akár vízközt is.

Mesterkeverékek – Vidó Feri keszeges receptje
Vidó Ferenc immáron több mint húsz éve versenyhorgász. Pályafutása javarészét az úszós szakágban töltötte, de egy pár éve átpártolt a feeder szakágra. Az úszós múlt, a rengeteg hazai és külföldi versenytapasztalat és a szűnni nem vágyó éhsége a sikerre, ma is penge élessé teszi, aminek eredményeként több Világbajnoki érem és hazai versenysikerek fűződnek már most is a neve mellé ebben az új szakágban. Feri azokon a versenyeken ér el kimagasló eredményeket, ahol sok hal fogására nyílik lehetőség, ez a típusú halfogás félelmetesen jól megy neki. Egy ilyen sok hal fogására is alkalmas, akár több irányba is elvihető etetőanyag keveréket mutat be nekünk.

 


Íme a fő összetevők

 

Feri előszeretettel használja a Maros Mix XXL Dévér etetőanyagát, amely egy erős fűszeres, nehéz etetőanyag. Ezt barna Tubertini Gold Medal-lal egészíti ki, mert ettől az etetőanyag aromája nem változik meg, viszont sokkal attraktívabbá válik. Az aromát folyékony Dévér Speciál aromával még fokozni szokta. Egy flakon aromát körülbelül 3-4 kilónként szokott használni. A keveréket színes angol morzsával teszi teljessé, ami felkelti a halak érdeklődését, ezt mindenféle hal egyaránt szereti.

 


Jól látszik a két etetőanyag közti különbség

 

 


Előszeretettel használja Feri a vegyes angolmorzsát

 

 


Folyékony aromával lesz teljes a keverék

 


A száraz összetevőket alaposan összekeverve következhet a nedvesítés. Elsőként Feri kiönti az aromát egy nagy tálkába és ahhoz önti a még szükséges vizet. Mozdulatain jól látszik, hogy érzésből tudja, mennyi a szükséges mennyiség. Az aromás vizet aztán lassan adagolva sok keverés mellett adja az etetőanyaghoz, majd legalább fél órára pihentetni hagyja az egészet. Ez idő alatt minden részecske felszívja a vizet, így újból rátekintve az etetőanyagra, száraznak tűnik, így ismét pótolni kell a nedvességet. A keverék megfelelő nedvesítése és pihentetése után már csak egy alapos rostálás következik, amitől az etetőanyag homogénebbé válik és már készen is áll a felhasználásra.

 


Legyen nálunk mindig egy szemeteszsák, ezzel is óvjuk a környezetünk tisztaságát!

 

 


Elsőnek az aromát önti ki Feri,
 

majd ehhez adja a vizet, így a kettő azonnal elkeveredik
 

Lassú, fokozatos nedvesítés és sok keverés

 

 


Átrostálva a gazdag etetőanyag

 

 


Elkészültünk a keverékkel, irány horgászni

 

A következő részekben a csapat úszós és feederhorgászai mutatják be versenykeverékeiket. Tartsatok velünk akkor is, mert újabb receptekkel ismerkedhettek meg, esetleg trükköket, érdekességeket láthattok.

Horgászklub.eu

 


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2014.07.02. 14:03

Sziasztok!

A Maros Mix paletta olyan gyorsan és oly szélesre nőtt, hogy nagyon nehéz már eligazodni. Ehhez jönnek még a Tubertini etetők, hát ember legyen a talpán, aki választani tud.
Egy ilyen cikk-sorozat épp ezért borzasztóan hasznos és nagyon időszerű.
Köszönöm és várom a továbbiakat.

Tamás

2014.07.01. 23:28

Feri nagyon ügyes vagy engem is a Maros mix sponzórál. Az Ob n az első forduloban 2. voltam a Mária csatornán! Én is eztet használom a Maros kajákat.


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV