Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2014. augusztus 27.Roli és a keszegek

Hozzászólások (0 db)

Egy hétköznapi rakósbotos horgászatra kísértem el az ifjú tehetséget, Vidó Rolit természetesen szülői felügyelet mellett. A helyszín ezúttal a Gyulától pár kilométerre található Munkácsy horgásztó, ahol szép számmal foghatók a dévérek, de ha szerencsénk van, akár még pontyot, vagy tokot is foghatunk.

Roli és a keszegek

 

 

A horgászat apropója a felkészülés, az azóta már lezajlott Utánpótlás Magyar Bajnokságra, ahol Roli elsőnek mérettette meg magát az U14-es kategóriában. A felkészülés és a bajnokság olyannyira jól sikerült, hogy megszerezte a bronzérmet, amihez ezúton is gratulálok.

 


Jó úton járnak a fiúk! Gratulálunk!

 

Visszatérve a horgászatra, Roli édesapjával már a versenyt megelőző hónapokban is rendszeresen kijárt gyakorolni. Ezek a gyakorlások elsősorban a technika minél gördülékenyebb használatát célozták meg, természetesen azért, hogy a versenyen ilyen problémával ne kelljen szembesülnie. Gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás! Ez a mottó, hiszen nem mindegy, hogy be tudja valaki tolni a botot valahogy, vagy mindezt nagy magabiztossággal és mégis gyorsan teszi meg. De ez igaz lehet a halak levételére, vagy éppen a csalizásra is. Roli édesapja, Feri jól tudja mindezt, ezért szisztematikusan és rendszeresen viszi horgászni csemetéjét, ahol megpróbál minél többet átadni a tudásából, de ugyanakkor le is ellenőrzi az addig megtanultakat. Egy ilyen alkalommal társultam be melléjük és a fényképezőgépem lencséi mögül lestem a történéseket.

 


Maros Mix XXL etetőanyag némi angolmorzsával és Dévér Speciál aromával

 

 


Tubertini Extreme Carp

 

 


Roli Serie 44 és

 

 


Serie 64 típusú úszókból álló szerelékeket használt

 

A láda kipakolása és a bot összeszerelése után gyors mélységmérés következett. Roli a horgot felsőbb utasításra először érintőre állította. Ezek után következhetett az etetés. Az alapozást csészézéssel végezte, ennek legfőbb oka a pontosság, mivel a súlyos gombócok bedobása nagy gyakorlást igényelne, ezért a választás okán nemcsak egyszerűbb, de ésszerűbb is így. Meglepő magabiztossággal utaztak a gombócok a megfelelő távolságra, hogy ott a fenéken elterülve várják az éhes szájakat. Az etető top lecserélése után következhetett a horgászat. A csalizással azért elszöszmötölt kissé, nem csoda, hiszen a csontik egyáltalán nem akartak felszúródni a horogra. Ezek után már nem volt mit tenni, ezért Roli ügyesen betolta a rakót és várta a kapást.

 


A jól beállított vízmélység a siker egyik alappillére

 

 


Mehet az etetőanyag

 

Az első percek eseménytelenül teltek, hiába ingerelte ráemelésekkel, moccintásokkal a halakat, bizonyára nem találták még meg az etetést. Eltelhetett körülbelül negyed óra, mikor jelentkezett az első dévérkeszeg. Gyors szákolás után már kézben is volt a hal.

 


A csalizást még gyorsítani kell, no de azért jöttünk, hogy ezt is gyakoroljuk!

 

 


Az első keszeg a kisebbek közül való

 

 


A nagyobbakkal már kardozni kellett

 

 


Egy 30 deka körüli példány

 

Ahogyan jött az első, úgy követték a többiek is. A legtöbb dévér 15-30 dekagramm közti súlyban volt, viszont olyan mennyiségben lakják a tavat, hogy minden betolásra jött egy rövid időn belül. Innentől kezdve élménydús, folyamatos halfogás vette kezdetét, persze az időnkénti ráetetésről azért nem felejtkezett el Roli.

 


Az ifjonc csak tolta

 

 


és vonta a hosszú botot

 

 


Jöttek a keszegek

 

 


Na jó! Azért volt egy-két szemfüles sneci is

 

A horgászatra szánt idő hamar elszállt, s mindamellett, hogy sok keszeget fogott Roli, ismét gyakorolhatott az elkövetkezendő versenyekre. Mindebben óriási segítség a szülői háttér, akik támogatják és tanítják csemetéjüket. A sok elvégzett munka pedig előbb-utóbb meghozza gyümölcsét és ki tudja, évek multán talán egy újabb nagy bajnok válik belőle?! Bizonyára hallunk még róla, én biztos megírom.

Írta és fényképezte: Kálló Kornél


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV