Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2015. november 16.Kánikulai "BÜDÖS" Nagy Pontyok

Hozzászólások (0 db)

Még mielőtt rosszra gondolna a kedves Olvasó, nem a halak szagára tettem a „BÜDÖS” megállapítást. A mai kánikulai horgásznapon a Maros Mix legújabb Büdös Nagy Ponty fantázianévre hallgató etetőanyagára esett a választásom, s próbáltam vele a bányatavi pontyokat becserkészni.

Kánikulai "BÜDÖS" Nagy Pontyok

  

A héten a híradások csak a hőségriasztással voltak tele, de ez nem tántoríthatott el egy kis horgászattól. Ezen a meleg kánikulai napon a lakóhelyem közelében lévő Sajókeresztúri horgásztóra vettem az irányt, ahol nem titkolt célom az volt, hogy a Maros Mix legújabb etetőanyagját tegyem próbára.

 


A mai napi csalogatóanyagaim

 

Elsőre a csomagolást kibontva már éreztem, hogy a termék elnevezése nem volt téves, igazi erjedt, de mégis kellemes mézes illatot árasztott magából az etetőanyag. Maga az etetőanyag előkészítése nem okoz nagy gondot, mivel nedves állapotban kerül a csomagolásba. Egy közepes lyukbőségű szitán áttörve, pici nedvesítés után már kezdhetjük is a horgászatot vele.

 


Horgászatra készen

 

Az etetőanyag rendkívül gazdag különféle erjesztett magvakban, mint pl. csicseriborsó, búza és természetesen kukorica sem hiányozhat belőle, így válik igazi nagypontyos csemegévé.  

 


Tartalmas, nagypontyos csemege...

 

A mai napon tejsavas kukoricával és némi kenderrel egészítettem ki a csalogatóanyagaim tárházát, melyet folyamatosan a drótos kosár közepébe adagolva juttattam be a kiszemelt helyre. Külön öröm számomra, hogy készen lehet kapni különféle erjesztett magvakat, így megkímélve a családot a különféle szaghatásoktól, ami az elkészítéssel jár.

 


...melyet roppantott kukorica és búzaszemek egészítenek ki

 

A horgászat kezdetekor körülbelül 15 dobást végeztem el egy extra nagy kosárral. Ebbe etetőanyagot, illetve erjesztett kukoricát és kendert tettem, így alakítva ki az etetést a partról körülbelül 30 méterre. A célom egy tartalmas etetés létrehozása volt, hogy az oda találó pontyok minél több időt töltsenek el, s ezáltal horogvégre tudjam keríteni őket.

 


Áttört kész állapotban, akár csalizásra is alkalmas kukoricaszemekkel

 

A végszerelék bejuttatása után, nem telt bele 15 perc és egy határozott spiccgörbítős kapás jelezte, hogy megérkezett az első hal az etetésre. Megakasztást követően elemi erővel indult meg, majd egy percnyi fárasztás után megkönnyebbült a botom. Az előkémet szemügyre véve azt tapasztaltam, hogy a horgom egyszerűen kihajlott. Bevallom őszintén, nem számítottam ekkora halakra, bár sejthettem volna reggel, mikor a tógazda azzal fogadott, hogy szerinte nem fogok unatkozni.

 


A mai nap nem a finomkodásról szólt, az előke és horogcsere meghozta a sikert

 

Egy gyors előke és horogcsere után, egy szem scopex ízesítésű kukoricával felcsalizva már repült is vissza az etetésre. 

 


Izgalmas fárasztásokat...

 

 


...sokszor sikeres szákolás követte

 

Nem telt bele tíz perc, és már megint volt jelentkező a csalimra egy gyönyörű 3 kg nagyságú ponty személyében. Majd ezt követően a nap további részében, ahogy az etetésemre egyre több és tartalmas falat jutott be, úgy sűrűsödtek a kapások.

 


Igazi bányatavi erőgép

 

Minden hal fárasztása igazi élmény volt, nem adták könnyen magukat a halak. Folyamatosan húztak és küzdöttek az utolsó percig, rég találkoztam ennyire erős halakkal.

 


Jelesre vizsgázott a Tubertini Concept bot

 

A meleg időnek és víznek köszönhetően egyszerűen habzsoltak a halak, és mágnesként vonzotta őket az erjesztett ízvilágú etetőanyag.

 


A kánikula ellenére mozgalmas horgásznap volt

 

Az etetőanyag a várakozásom felül tejesített, úgy gondolom, hogy a jövőben a kánikulai pontyhorgászat elmaradhatatlan kellékévé fog válni. A fogóssága mellett az egyszerűsége lévén is bámulatos termék, hiszen nem kell otthon riogatni a családot a szagokkal, elég csak kibontani a zacskóból és már indulhat is a Büdös Nagy Ponty fárasztása.

Írta: Pálinkás Róbert
Fotó:
Pálinkás Róbert, Tóth György

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV