Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2016. január 11.Előketárolás egy picit másképp…

Hozzászólások (7 db)

Az elmúlt években, a feeder világbajnokságon készült képeket nézve szigetországi versenyzőknél feltűnt, hogy az előketárolást másképp oldják meg, mint a hazai horgászaink többsége.

Előketárolás egy picit másképp…

A horgászok körében eddig sem jelentett újdonságot a habszivacson történő előketárolás, jómagam is a hosszú előkéket (70-120 cm) ilyen habszivacs darabokon tároltam s tűk segítségével rögzítettem.

A Tubertini 2015-ös termékkatalógusát böngészve akadt meg a szemem a Valigette Portalenze előketároló kofferen, mely kézenfekvő megoldást kínál az előkék praktikus tárolására.

 


Egyszerű, de nagyszerű tárolás

 

Az előketárolás metódusa nem változott, csak modern köntösbe öltöztették. Az előketárolónk mérte nem számottevő 38x31x8 cm, amely bármely táskában kényelmesen elfér. Egy normálméretű boxban 52 darab előketároló habszivacs korongnak találunk helyet, a következő felosztásban: 21 darab 7 cm-es, illetve 31 darab 5 cm-es átmérővel rendelkező korongot tudunk eltárolni.

 


Az előketartó boksz tároló rekeszei

 

Többféle átmérőben (5-7-9-12 cm) és színben (5 színárnyalat) kaphatók az EVA habszivacs dobok.

 


Pár 10 Ft a habszivacsok ára

 

A különböző színű korongok nagyban megkönnyíti az előkék típus, horogmértet szerinti csoportosítását. A korongokra öntapadós címkével vagy filctoll segítségével tudunk feljegyzést készíteni.

 


Fő a pontos feljegyzés

 

Általában a 7 cm átmérővel rendelkező EVA korongokon tárolom a 70-120 cm-es hosszal rendelkező előkéimet, míg az 5cm-es korongokon pedig az 50 cm-es előkéimet.  Előnye ezeknek a korongoknak, hogy a hosszabb előkéimet nem töri meg, hanem szépen fel tudom tekerni.

 

A horgot beletűzöm a korongba...

 

 Az előketárolás menete, hogy az EVA dobra az első horgot beletűzöm és feltekerem, majd ezt követően az előke hurkába a következő horgot akasztom s a végét egy tűvel lezárom.

 


...majd a feltekert előke véghurkába akasztom a következő előke horgát..

 

 


...s végül lezárom egy tűvel

 

Ezzel a technikával szinte „végetlen" számú előkét tudunk elhelyezni láncszerűen, nem mellesleg akár változó méretben is!

 


Lánc lánc Eszterlánc...

 

Ezután a boxban biztonságosan és gubancmentesen tudjuk tárolni az elkészült tekercseket. Egy ilyen dobozban akár 4-500 db előkét le tudunk tárolni, ami önmagában is rengeteg és nem mellesleg nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a nyugati gyártók előketároló rendszerei.

Az előketartó box méretiből adódóan kényelmesen tudjuk tárolni benne az előkekészítéshez szükséges zsinórokat, vagy más hasznos eszközöket.

 


Hasznos kiegészítőknek is találunk benne helyet

 

A boxot két csattal tudjuk biztonságosan lezárni, így szállítás közben sem kell aggódni az előkék sérülésétől.

Összességében egy praktikus és jól használható előketároló rendszer. Biztos vagyok benne, hogy a hazai feederhorgászok körében is egyre nagyobb népszerűségnek fog örvendeni ez a fajta előketárolási metódus.   

Írta: Pálinkás Róbert

Fotó: Pálinkás Róbert illetve www.tubertini.it


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2 oldal, 7 összesen, 1-5 ««  «  1 2  »  »»

2017.01.28. 10:59

A termékkel kapcsolatban érdeklődnék, hogy az előkezsinórjaim tároló doboza ami szintén korong alakú ( Dragon,Fluorine,Next ) belerakhatók-e a tárolódoboz korongtartójának helyére éppúgy mint a habszivacs korongok.

2016.01.26. 15:52

Én eddig többoldalas névjegykártyatartót használtam, ilyesmit:
http://nevjegykartya-tarto.arukereso.hu/herlitz/nevjegykartyatarto-mubor-fekete-96-kartyahoz-p227369288/
De valószínűleg kipróbálom a cikkben említettet és csadi megoldása is telitalálat.

2016.01.22. 12:10

A hosszú előke nekem is hozott már megoldást a DTCS-n
Az addig kapástalan időszakot felváltotta a pörgős peca, amikor 70 cm fölé vittem a horogelőkét. Pedig már arra gondoltam, hogy ez a nap betli lesz.
Nem a nagy halak jöttek, hanem 20-40dkg közötti keszegek, de kb 3-4 percenként volt kapás és ez kitartott úgy 2-2.5 órán keresztül. Nagyon jó kis peca lett belőle. Ja és a csali is csak sima csonti volt :)
Szúval még ilyen lassan csordogáló vízen is van létjogosultsága a hosszú előkének.
Amúgy előke tárolásra egy régi CD tartót használok amibe 96 előke fér el és szerintem nem foglal sok helyet. Én egyenlőre maradok annál :)
http://img.artlebedev.com/everything/ridibundus/cd-case/ridibundus-cd-case-opened.jpg
Ilyesmi a cucc, és úgy lett 96 darabos, hogy a tároló rekeszeket megfeleztem egy tű és cérna segítségével.
Mivel már úgysem használok ilyesmi lemezeket így majdnem kidobtam, aztán rájöttem, hogy mire is lesz ez jó :D

2016.01.19. 12:32

Szerintem ennél van jobb megoldás!
Gyuszkó

2016.01.17. 10:47

Kedves Stopfire!

A lebegő csalis opció O.K.
De a másik két opció? Hát nem tudom.........
Azért köszönöm.

Üdv:
M.D.

2 oldal, 7 összesen, 1-5 ««  «  1 2  »  »»

További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV