Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2017. május 02.TOP MIX - PRESTON FEEDER KUPA 2017 - BESZÁMOLÓ

Hozzászólások (0 db)

A Walterland-Maros Mix csapat totális sikerével zárult az az idei Top Mix-Preston Feeder Kupa a Mária csatornán, hisz Walter Tamás első, Sivák Mátyás második, Siroki Dávid negyedik, Kálló Kornél pedig a kilencedik helyen zárt. Mi ez kérem ha nem csapatmunka! A versenyen a harmadik helyet egyébként Polcsits László szerezte meg.

TOP MIX - PRESTON FEEDER KUPA 2017 - BESZÁMOLÓ

Nagyon nehéz és viszontagságos versenyen vannak túl a versenyzők, az egyszer biztos! A szombat reggeli rajtnál 111 mindenre elszánt és győzelemre, valamint ranglista pontokra éhes horgász vágott neki a viadalnak. A mezőny java része kis hazánkból érkezett, de azért jöttek páran külföldről is. Az előző időszak időjárása felvetette mindenkiben a kérdést, hogy megismétlődik-e a tavalyi gyenge fogási eredmény? Erre utaló jelnek látszott a folyamatos lehűlés, aminek következtében a vízhőmérséklet 7 Celsius fok környékére esett vissza, így kérdéses volt, hogy a halak visszamentek-e a Balatonba?! A kérdésre a választ már az első tréningnapokon megkapták a versenyzők, hisz szép fogások születtek, akik ráéreztek bőven tíz kiló felett zsákmányoltak, azonban néhány horgásznak sikerült ekkor is már a húsz kilót megközelítenie.


Az előjelek tehát pozitívak voltak a versenyre nézve, így a mezőny bizakodva vágott neki a versenynek egy jó horgászat reményében. A mezőny nyolc  szektorba lett szétosztva, melyek 13 és 14 fősek voltak.  A pálya haleloszlása nem volt azonban ilyen egyenletes, voltak szektorok, ahol nagyon sok, míg más szakaszokon nagyon kevés hal volt a jellemző, de a szélső szektorok szélső helyei ezúttal is kimagaslottak a többi közül.  Pár szót érdemes említeni a technikáról és a felhasznált csalikról is!

Jellemzően a horgászok az elején etetőanyaggal alapoztak, aztán már csak földbe töltött élőanyaggal horgásztak tovább, ebben és ennek színében azonban rendkívül eltérő volt a mezőny véleménye! A fekete földtől egészen a világosig minden színárnyalattal tudtak jókat horgászni, de rosszat is. Akadt olyan csapat, melynek tagjai egyazon taktikával tudtak az egyik szektorban kimagaslót, míg a másikban lehangolót teljesíteni, de ha ez nem lenne elég, akkor másnap aki jól szerepelt, annak kijutott a feketeleves, míg az előző napi gyengélkedő támadt fel poraiból. Egy biztos nem volt elég a megfelelő technika, kellett hozzá sorsolni egy halasnak vélt helyet is, szóval nem ártott ezúttal sem, ha valaki jóban van Fortunával.


Az élőcsalik tekintetében egyértelműen a szúnyoglárváé volt a főszerep, utána a giliszta és csak ezután következett a pinki és a csonti a rangsorban. A távolságok tekintetében inkább a 15-18 méteres távolságokat horgászták a versenyzők, de akadt olyan is aki 12 méterről fogta a halakat és szerepelt igen jól. Természetesen a tökleveles kárászpeca ezúttal sem maradhatott el és a kárászra horgászók szép példányokat tudtak kihalászni innen, az egyik versenyző 1,60 kilogrammos példányt terelt szákjába.A halak tekintetében a Balatonon történő haltelepítések hatására a fogások között megjelentek a kisebb, kiló körüli pontyok, amolyan bónuszhalként. Természetesen a fogás zömét ezúttal is a dévérkeszeg tette ki, a karika csak másodhegedűs volt ezúttal is.
Sivák Mátyás Vidó Ferenc Kálló Kornél Siroki Dávid

 A verseny győztese Walter Tamás maximális teljesítményt nyújtva két egyest horgászva nyerte meg a versenyt, egy mesteri dévérhorgászattal! Tamás az első fordulóban közel húsz kilót zsákmányolt belőlük, míg a másodikban ettől szerényebb fogás született, ahol már karikakeszegre is kellett menet közben horgásznia. Mesteri horgászatával értékes ranglista pontokkal és még értékesebb tapasztalatokkal vághat neki előbb az úszós Top Mix kupának, majd csapataival a hó végén megrendezésre kerülő Feeder Klubcsapat Bajnokságnak! Nem marad tehát verseny nélkül egy ideig a kis csatorna, azokról a versenyekről is adunk tájékoztatást majd.

 
 Siroki Dávid Walter TamásSivák Mátyás
 Kálló Kornél
 IV. hely
I.hely
II.hely
IX.hely

Az eredményeket köszönjük a MOHOSZ Ranglista rendszernek!


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV