Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2017. szeptember 26.OEHB döntő 2017 Kunhegyes

Hozzászólások (0 db)

A Kunsági főcsatorna adott otthont az idei Magyar Bajnokság döntőjének, ahol a legjobb 40 felnőtt úszós horgászunk mérte össze a tudását. A pálya nem volt kegyes a versenyzőkhöz, mert az előzetes információk szerint pontydömpingre is lehetett számítani a jelentős mennyiségű telepítésnek köszönhetően, aztán a valóság az lett hogy a legtöbb helyen be kellett érnie a versenyzőknek a pár tízdekás fogásokkal.

OEHB döntő 2017 Kunhegyes

Az idei évben ismét Nagy Benő állhatott fel a dobogó legfelső fokára, immáron háromszoros Magyar Bajnokként. Az ezüstöt Szákovics Imre, míg a bronzérmet Nagy Andris szerezte meg. Bátran kijelenthető, hogy az úszós férfiak elődöntője és döntője eléggé hektikusra sikeredett, ami jelentősen megszórta pontokkal az élmezőnyt. Az Alcsiszigeten a tengernyi szösz lehetetlenítette el a horgászatot a legtöbb napon, míg a Kunságin a haltalanság okozott jelentős problémát. Bár ez utóbbi azért tudott meglepetéseket okozni, volt hogy az A szektor nyitott alsó széle adta a jelentősebb mennyiségű dévérkeszeget, másnap viszont pont a belső széle volt a halas, így ha valaki a szerencséje által pont aznap ült az előnytelenebb részen, nagyon jól kitudott jönni belőle, míg a szélén űlő normál esetben előnyös helyekről elvéreztek a versenyzők. Ez persze semmit sem von le az érdemekből, mert azok akik ezúttal az elejében végeztek, nagyon komplexen horgásztak a pályán és az adott helyből minden részt átvizsgálva levették a lehető legtöbb halat. Rakóstávról elváltani egy kilendítős hosszabb távra, ott pár törpét és gébet, esetleg keszeget szákba terelni, de ha megállt a hal, akkor a kinti távon pár snecit levadászva, később a haltartó mellől pár vörösszárnyút is megfogni kellett, ezzel szinte grammról grammra növelni a megfogott súlyt. Ez volt az általános, de ha a halas részre ült valaki, akkor ott szinte ömlött a dévér és egy kellemes horgászattal 10-15 kilót is a szákba tudott terelni a versenyző. Általánosságban a versenyzők sötétszínű etetőanyagot és földet használtak, köszönhetően a letisztult víznek. A föld alapja szinte mindenkinél folyóvízi agyag volt, ehhez tettek esetlegesen sötét löszt valamennyi százalékban, ezt már az ízlés és a hit döntötte el. Élőcsalinak a teljes repertoárt felhasználták a versenyzők, azonban nagyon oda kellett figyelni a bejuttatott mennyiségekre, mert fél kilónyi halfogáshoz minimális élőanyag is elegendő lehet, az ettől többel pedig csak kárt okoznánk.

 

  

Az általánosságban tanulságként leszűrhető, hogy ezek a csatornák, a Kunsági és a Mária csatorna is nagyon hamar reagálnak a lehűlésre és egy pár napos markáns hidegfrontnak köszönhetően szinte adott szakaszokról eltűnik a hal belőlük, jártak így a versenyzők már tavasszal Balatonújlakon és most itt Kunhegyesen is megtörtént ez. Az időpontok tervezésénél ezekre mindenképpen oda kell figyelni majd. A verseny végeztével kihirdetésre került a jövő évi válogatott keret is, amely képviseli majd hazánkat a világversenyeken.

Válogatott keret:

Nagy Benedek Zsolt
Csőregi Balázs
Szákovics Imre
Csillag László
Nagy András
Magyar Balázs
Újszászi Richárd
ifj. Varga József
Faragó Zoltán
Kovács Gergely

 

Forrás: MoHoSz


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV