Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2009. szeptember 25.Az Eurohorgász októberi számából

Hozzászólások (2 db)

Rohan az idő – mind ismerjük a régi slágert, és mind ismerjük az érzést is. Csak nemrég indítottuk útjára az EuroHorgász Magazint, s lám, máris az első születésnapját ünnepeljük.

Az Eurohorgász októberi számábólVelünk is, akárcsak egy újszülöttel, sok minden történt életünk első éve alatt.
Számtalan feladat állt előttünk, számtalan nehézséggel kellett megküzdenünk, de örömből és sikerből is szép számmal kijutott.
A szerkesztőség és a szerzőgárda hónapról hónapra komoly erőfeszítéseket tett és tesz azért, hogy a lap külalakja és beltartalma megfeleljen az egyre magasabb elvárásoknak.Hogy ez a munka sikerrel járt-e, azt döntsék el Önök, kedves Olvasók! Köszönjük, hogy 12 hónapja figyelemmel kísérik a magazint, és eljuttatják hozzánk javaslataikat, kérdéseiket, fényképes élménybeszámolóikat.

Ezek a levelek nagyon fontosak nekünk, hiszen általuk Önök is bekapcsolódhatnak a lapszámok szerkesztésébe, az újság fejlesztésébe.


De lássuk egy kis ízelítőt abból, hogy mit találnak e havi, ünnepi számunkban!
Ebben a hónapban kiemelt szerepet kap a pergetés, az őszi ragadozószezon miatt. Szakíróink egyhetes túrán jártak aBodden vidékén, és a tengeri dűnék szomszédságában meseszép csukákat, süllőket, sügéreket fogtak.
De nemcsak az átélt élményeket, fotó- és videóanyagot hozták haza magukkal, hanem az ott tapasztalt horgászkultúra szellemiségét is.


A „Horgász Ars poeticák" című cikk első részében a horgászathoz fűződő kapcsolatáról, a vízparti életről, a természet szeretetről beszélgetünk Erdei Zsolttal, Füstös Gáborral, Straub Dezsővel és Józsa Imrével.


Ismertetjük a Tica Taurus orsó tesztjének eredményeit - nem kevesebb mint 400 ezer méternyi pergetés tapasztalatait írja le a szerző.
Valamint olvashatnak a halfogó kesztyű használatának előnyeiről és hátrányairól is.


Reméljük, hogy októberi számunkban is találnak olyan ismereteket Olvasóink, melyekkel gyarapíthatják horgásztudásukat!

Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2009.09.28. 21:57

Sziasztok!

Egy híres amcsi pergetőhorgász honlapjára felkerült egy Eurohorgászos videoklip, ami peca-rockal van fűszerezve.
/Hernyák Aurél, Vass Endre, Sztahovits Péter, Horányi József ... közreműködésével /
Jó szórakozást hozzá!

www.petemaina.com

Jobb oldalt NEWS /lefelé görgetve/:

BIG PIKE Action from Budapest - Check out THIS VIDEO!
(CLICK HERE to Read More)


Üdv: Sanya

2009.09.25. 16:44

Kedves Horányi József!

Az utóbbi időkben az EUROHORGÁSZ a kedvenc újságom, mert kellően magas színvonalú, és a dolgok végére jár. Nagy örömömre szolgált, hogy a horgászorsó élveboncolása témában az egyik legjobbnak tartott pergető orsót, Tica TAURUS-t hosszabb használat után vette górcső alá.
A cikke pont a következetes alapossága és nagyon jól sikerült fényképei miatt néhány pontra ráirányította a figyelmemet, ami úgy tűnik, fontos lehet.
Lehetséges, hogy elkerülte a figyelmét, hogy a felkapó kar visszaváltását vezérlő kar tengelyének elliptikus-excenteres jellegű kopása, az 1 évet nem meghaladó intenzív pergetés során jelentőssé vált. Ez annál is inkább bosszantó mert ez a forgó rész öntvényének a része (mármint a tengely). Lehetséges, hogy ez a kenési hiányosság miatt alakult így, de ha a további intenzív használatot előre vetítjük, olyan 3-4 év körül orsó forgórész csere vagy legalább is felkapó kar visszaváltását vezérlő kar tengelyének menetes csappal való helyettesítése válhat szükségessé. Sokan az ismerőseim közül, akik ilyen orsót használnak, pont ezért nem az orsó visszaváltó rendszerével mozgatják a felkapó kart dobás után, hanem bizony kiszedik ezt a visszaváltó vezérlőt, és így mindig kézzel váltanak vissza, felvállalva ennek minden hátulütőjét…

A másik probléma, amit szakszerűen fel is vetett, az a főhajtó kerék tengelyének kopása. Sajnos ez itt nem csak kopási probléma, hanem lehetséges, hogy anyaghiba, ugyanis ezek itt zárványok…

Összességében kijelenthető, hogy az egyik legtökéletesebb, és általam is legjobban vágyott műremek orsó is küzd konstrukciós / anyagtechnológiai hibákkal.
Persze azért szőlő is savanyú…Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV