Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2009. december 01.Eurohorgász - december

Hozzászólások (0 db)

Előszó
Ha a címlapunkat meglátják a Kedves Olvasók, biztosan sokan nem hiszik el, hogy ez a decemberi számunk. Úgy tűnik, mintha nem lenne összhangban a decemberben várható hazai időjárási viszonyokkal.

Eurohorgász - december


 

 

Természetesen nem vagyunk extrém időjósok, azt is tudjuk, hogy lassan elbúcsúzunk a 2009-es évtől, és kérlelhetetlenül beköszön a hideg idő.
Azonban úgy gondoltuk, hogy nem kell feltétlenül nekünk is követnünk ezt a „trendet".


Éppen elég elviselnünk az egyre hosszabbodó éjszakákat, a ködös, nyirkos, rövid nappalokat.
Ha jobban belegondolunk, úgy tűnik, mintha a vízparton is másképpen telne ilyenkor az idő, és sokkal jobban értékelünk néhány órányi napsütést.

Mostani számunk borítójára azért került fel Pete Maina csukás címlapfotója, mert szeretnénk vele egy kis optimizmust és jó kedvet csempészni a magyar sporthorgászok lelkébe.
Hiszen mindannyian szeretnénk fogni egy, a képen látható, gyönyörű testű, óriási méretű csukát.

„ A horgászatban nemcsak az a szép, amit nyújt, hanem az, amit ígér a számunkra" - Konc Gábor szavaival szeretnénk megerősíteni véleményünket: érdemes lesz jövőre is tervezgetni a túrákat hazánk és Európa horgászvizeire.
Az esély egy szép hal megfogására mindannyiunk számára adott: lehet, hogy jövőre sikerül?

Decemberi számunk anyagából először Pete Maina, a világszerte elismert csukahorgász-specialista cikkét szeretném Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Egy olyan csalihalas csukázó praktikát mutat be nekünk, amellyel nemcsak eredményesebbek lehetünk, de a C+R is teljesül.
A cikk kommentárjában Pásztor István véleményét ismerhetjük meg.A dunai süllőzés szerelmese, Sztahovits Péter a téli horgászat örömeit osztja meg Olvasóinkkal.
Cikkéből nemcsak a gumihalas, ragadozós módszert sajátíthatjuk el, hanem ízelítőt kapunk a természetet, a Dunát szerető sporthorgász elkötelezettségéből is.


A november közepén a budakalászi sportcsarnokban lezajlott PontyShow-2009 rendezvény kitűnő hangulatát rövid, képes beszámolóval idézzük fel.

A kiállítás és vásár szervezőinek munkáját dicséri, hogy a neves hazai és külföldi szakemberek előadásait, a kiállított cégek árubemutatóit, a kereskedők pavilonjait több ezer érdeklődő látogatta meg.
Az elkészített számos riport, szakmai beszélgetés anyagát folyamatosan fogjuk majd bemutatni Olvasóinknak.

A 2009. évi, franciaországi Pontyfogó Világbajnokság eseményeit Nyika Sándor osztja meg velünk.
Cikkéből az is kiderül, hogy a neves versenyen első alkalommal résztvevő magyar válogatott tapasztalatai sokat segíthetnek a jövő évi eredményesebb szereplésben.

Feederes barangolásaink tovább folytatódnak Gombás Gáborral, aki nemcsak a picker botos pontyozás rejtelmeibe, hanem az etetőanyagok, és a precíz szerelékkészítésébe is beavatja Olvasóinkat.
Az általa használt készség otthoni elkészítéséhez az EHK adhat segítséget.Téli halunk, a menyhal fogását mindig is misztikus tiszteletet övezte.
Ördögh Máté Éjszakai műszak című cikkében az alapmódszereken túl több konkrét praktikát is részletesen elemez, fellebbentve a fátylat ennek a titokzatos folyami halnak a szokásairól.

Reméljük, hogy ezeknek az ismereteknek a segítségével az előttünk álló téli időszakban eredményesebbek lehetnek Olvasóink.

Bízunk abban, hogy decemberi számunk további cikkei, riportjai is érdeklődésre számíthatnak Olvasóink körében, és a szakmai tartalom mellett szórakozást is nyújtanak.
Ezekkel is szeretnénk Olvasóinkat megajándékozni a közelgő karácsonyi ünnep alkalmából!

Boldog új évet, és fogásokban gazdag horgászszezont kívánunk minden Olvasónknak, az Eurohorgász Magazin valamennyi munkatársa nevében a 2010-es évre!


Békési János

főszerkesztő


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV