Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2010. február 02.Megjelent az EuroHorgász februári száma

Hozzászólások (2 db)

Előszó
Nekünk, horgászoknak a február az év egyik legkedvesebb hónapja. Főleg azért, mert innen már csak egy „ugrás”, és kezdődik a tavasz, a SZEZON!

Megjelent az EuroHorgász februári száma

Ez a legrövidebb hónap, és ez a tény az előző indoklás fényében kap jelentőséget.
Ez az olykor enyhe, máskor kopogós téli hónap csak fokozza bennünk a vágyat, hogy végre legyen már itt a horgászatra alkalmas idő, a tavasz.


Szenvedélyesebb sporttársaink persze fittyet hánynak a külső feltételeknek, de mi, a kisebb vehemenciájúak még megvárjuk, amíg feljebb kúszik a hőmérő higanyszála.
Azért a határidőnaplónk egyes hétvégi napjaira már bekerültek az első X-ek, és a barátok neve, akikkel együtt igazi a horgásztúra élménye.
De bejelölhetjük már a márciusi kiállítások, vásárok pontos időpontját is, hiszen megszokhattuk már, ezekre érdemes elmenni.


Nem feltétlenül az új „szerkók" beszerzése miatt, hanem azért is, hogy kielégítsük kíváncsiságunkat az újdonságok iránt. Találkozás a többiekkel, a vásári hangulat, az információcsere vizekről, praktikákról és tapasztalatokról, erre vágyunk. Igen, újdonság lesz bőven az idén is.
Néhány konkrétumot azért emelnék ki, mert abban a megtiszteltetésben részesült Magazinunk, hogy a Rapala cég marketing igazgatójától, Teemu Mäkelä-tól kaptunk 2010-es új wobblereket, zsinórokat, twistereket.


Megígérjük Olvasóinknak, hogy ez évi számainkban részletesen bemutatjuk majd ezeket a termékeket, és megosztjuk majd Önökkel a tapasztalatainkat.
Februári számunkból elsőként Hernyák Aurél Martin Bowlerrel készített interjúját szeretném ajánlani.
Martin igazi angol sporthorgász, gondolatai a horgászatról figyelemfelkeltőek, főleg ha azt is eláruljuk róla, hogy évekig a National Geographic-nál filmezett.


Új nézőpont szerint, az „Action-Inside" kiemelt megjelöléssel (akció belülről!), új stílusban elkészített cikkek is debütálnak ebben a számunkban.
Érdemes lesz „rájuk zummolni", mert írójuk aktív részese volt cikke témájának. Dávid Ferenc, a Gyömrői Parti Pergető, míg Gombás Gábor a Tassi Tusa versenyen álélt élményeit, taktikai döntéseinek hátterét adja át Olvasóinknak. Tapasztalataikat filmekkel, illusztrációkkal teszik még érthetőbbé.


Ebből az is kiderülhet, hogy a győzelemhez, az eredményhez elengedhetetlen a jelenségek helyes értelmezése, azok kiértékelése, és a meghozott döntés logikai láncolata.
„Horgász Ars poeticák" sorozatunkban Biros Péter vízilabdázó, Kulcsár János a peca.hu főszerkesztője, Gönczi Gyuri bácsi, a balatonalmádi Horgász Múzeum alapítója, és Cseh László úszóbajnok osztja meg gondolatait velünk.


Az „Üzleti Hírek" új rovatunkban a horgászcikk forgalmazás, - gyártás területének aktuális információit találhatják meg. Cikkíróink a téli hónapok horgászatai alatt is tanulságos tapasztalatokra tettek szert, amelyekből Sztahovits Péter és Számfira Balázs rablóhalas témájú élményeit szeretném kiemelni.
Februári magazinunk Digitális változatában közel húsz olyan videó film kapott helyett, amelyek nemcsak szakmailag kötődnek az egyes cikkekhez, hanem még szórakoztatóbbá is teszik azokat. Katt ide!

Minden Kedves Olvasónknak kellemes időtöltést kívánok magazinunk nyomtatott és digitális változatának olvasásához!

Békési János
főszerkesztő


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2010.02.02. 23:19 Hoficska

Na azért jönnek a reklámok itt is!

2010.02.02. 17:44

Így zajló jeges időben nagyon meg kell becsülni az olyan újdonság értékű pergetős cikkeket, mint Füstös Gáboré, ami bár reklám jelleggel íródott, még is egy fontos műcsali elméleti kérdést feszeget.

Az illat ösvény elméletet, -ami a tudomány a wobblerek fórumrészben is olvasható- gyakorlati megvalósítása van kifejtve ebben a cikkben Ugyan is a tapasztalt pergetők rájöttek, hogy ha a gumihalat darált és kissé (napon) rothasztott küsz kotyvalékba tároljuk, és csak horgászatkor szedjük ki csipesszel és feltesszűk a horogra /jig, dropshot, wacky-rig stb./ pusztán ez a momentum azt eredményezi, hogy sokkal több kapásunk van a műcsali vezetése során. Minél büdösebb, annál jobb a működése...

Igen ám, de a befőttes üvegben tárolt kotyvalékos moslék nem igazán családbarát kivitel, na ezt kínos problémának civilizált megoldásra és egy sajátos műcsali (gumicsalis) vezetési elvre világít rá az EUROHORGÁSZ-ban lévő cikk.


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV