Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2010. április 02.Az Eurohorgász áprilisi számából

Hozzászólások (0 db)

Előszó
Egy-egy sikeres horgászélményt kielemezve szembesülhetünk azzal, hogy az élet és a természet olykor furcsa fordulatai miatt milyen eseménysor következik be addig, míg a végjáték megtörténik.

Az Eurohorgász áprilisi számából


Ez a gondolat motoszkált a fejemben, miközben Oláh Csaba „Világrekord harcsafogás a Pó-deltában" című riportjában először olvastam Zsédely Attila 2010. március 11-i történetét.
Itt nemcsak arról van szó, hogy a 135 kg-os világrekord harcsa megfogásához jókor és jó helyen volt a tehetséges pergető horgász.


Megismerve az előzményeket és az időjárási viszonyokat, Attila korábbi harcsás eredményeit, kitartását, rájöhetünk az igazságra: valóban nem a felszerelés horgászik, és a horgászathoz szerencse is kell! Ráadásul ennek a történetnek az előbbiek mellett egy messzebbre mutató tanulsága is van, hiszen a hatalmas harcsa most is ott úszik a folyóban, erőben, egészségben.


Várja a következő ellenfelét, akivel összemérheti az erejét! Attila előtt nem is volt kérdés, hogy hogyan fejeződik be találkozása élete legnagyobb halával.
Ezzel a döntésével nemcsak önmagának bizonyított, de világszerte öregbítette a magyar sporthorgászok hírnevét is.


A folyóvízi bojlis pontyozás szintén nem tartozik az átlagos módszerekhez.
Kiss Zsoltnak viszont ez a praktika a kedvence, melynek titkaiba be is avatja Olvasóinkat.
„Bodrogi holtágon" című cikkében a szerelés, csalizás mellett a Bodrog folyó és holtágainak szépségére hívja fel a figyelmünket.

Ebben a számunkban a műlegyes horgászoknak is szeretnénk kedvezni, hiszen Paskay Ernő, és Erdélyi Balázs tollából született cikkekből megismerhetik a horvátországi Gacka és a boszniai Unac folyókat, és az ottani horgászati lehetőségeket.A horgászcikkgyártók folyamatosan fejlesztenek a teszthorgászok tapasztalatai, észrevételei alapján.
A bevetésre kész, új tervezésű felszerelésekről, csalikról, tartozékokról szól magazinunk új, „INNOVÁCIÓ" rovata, melyben első kézből szerezhetnek információkat Olvasóink, lépést tartva a technikai fejlődéssel.


A lassan melegedő tavaszi vizekre sokan vesszük elő a feederes felszerelésünket. Hogy milyen horgokat kössünk a szerelékünkre, abban segít Nyika Sándor „Feederezzünk, de jó horgokkal!" című cikke.
A 2009. évi Pontyfogó Bajnokunktól azt is megtudhatjuk, hogy nemcsak békés halakra, hanem ragadozókra is szívesen horgászik feederes módszerrel.

Tovább folytatódik poszter sorozatunk, melyben a természetvédelem fontosságára Gyarmati Csaba fotói hívják fel a figyelmet, a víz alatti világot pedig Szabó Tamás kitűnő fényképeivel mutatjuk be.

Reméljük, hogy áprilisi számunk is jó szórakozást nyújt majd kedves Olvasóinknak!

Békési János

főszerkesztő


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV