Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2011. január 03.Az Eurohorgász januári számából

Hozzászólások (1 db)

Mikor telente beköszöntött az igazi hideg, súlyos mínuszokkal, hóval és jéggel, bevallom, sokáig én is mindig a „szögre akasztottam” a horgászszerszámaimat. Többször hívtak a barátok, horgásztársak, és bár nagyon kecsegtetőnek tűnt egy téli peca gondolata, de valahogyan mindig csak terv maradt. Így volt ez évekig, egészen egy bizonyos télig. Akkor viszont szó szerint megtört nálam a jég!

Az Eurohorgász januári számából
Már hetek óta gondolkodtam azon, hogy bármilyen zord lesz az idő, az egyik kiszemelt hétvégén mindenképpen horgászni, keszegezni megyek. Így is történt, midőn többen, baráti társaságba „tömörülve" megjelentünk egy kavicsbánya tó partján, egy hűvös decemberi hétvégén. Mondanom sem kell, hogy pont azon a napon a megszokottnál is kellemetlenebb időjárás volt. A téli pecához már hozzáedződött társaim lazábban, én viszont kicsit sértődötten viszonyultam a mostoha outdoor körülményekhez. De miért is? Mert figyelmen kívül hagytam azt az egyszerű tényt, hogy egy téli horgászatra nagyon alaposan fel kell készülni! Vegyük például a ruházatot. Ha rétegesen, eső és hó elleni védelemmel is bíró „cuccban" vagyunk, akkor a kedvünk kb. 100%-kal jobb lesz, az biztos. Még jobb lesz a helyzetünk, ha min. 2-3 meleg zoknival bélelt, vastag talpú bakancs, csizma van a lábunkon. Sokkal türelmesebbek leszünk a hideg vízben alig-alig táplálkozó, és emiatt sokszor csak „maszatoló" kapást adó halacskákkal. A képzeletbeli téli „jó kedv" toplistánk legtetejére pedig felsegíthet minket egy termosznyi forró tea, de csak is akkor, ha belőle rendszeres időközönként „visszatevés nélküli" mintát veszünk. A végső képhez pedig még egy rendkívül lényeges dolog szükséges!  A horgásztársak, akik nélkül bizony könnyen elveszíthetjük a téli horgászatba vetett hitünket. A társaság, ha jó az összetétele, folyamatosan erősíti lelkünket, heccelődik, megnevettet minket, és elhiteti velünk, hogy igazi téli horgász „vagabundok" vagyunk. Csak pozitív gondolkodást sugall számunkra, amely nagy valószínűséggel hozzásegít a végén egy-egy hidegvízi kapáshoz, halfogáshoz, szákoláshoz.
Ha Önöknek még nem adatott meg ilyen élmény, kérem, hogy olvassák el a „Pisztrángos vasárnap" című írásomat. Remélem, hogy kedvet kapnak egy téli horgászathoz! A történet két kulcsfigurájával, Pistyvel és Kipyvel ebben az évben nemcsak itt találkozhatnak, hanem az EuroHorgász TV Magazin adásaiban is.

Békési János
főszerkesztő
Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2011.01.03. 15:57

"üssed Kipy, üssed"
De rég hallottam...
Majd elolvasom a cikket, tuti esett az eső ...


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV