Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2011. április 11.Az Eurohorgász áprilisi számából

Hozzászólások (0 db)

Ha a horgászeredményeinkről beszélgetünk egymás közt, vagy a szívünk „csücskének” számító bot, orsó tulajdonságait ragozzuk, szinte csak számokról, mérhető értékekről, számtani paraméterekről esik szó. Ha belefelejtkezünk az élményeink még szenvedélyesebb felidézésébe, még pontosabb adatokkal támasztjuk alá mondandónkat. Lehet, ha kívülről figyelnénk ezt az eszmecserét, hiányérzetünk támadna, és felszínre kerülne egy kérdés: nem vagyunk kicsit túl racionálisak? Lehet, hogy a 21. századi életvitel kényszerít bennünket ebbe az irányba?

Az Eurohorgász áprilisi számából
Az objektív válasz nem egyszerű. De ha belegondolunk, érezzük, hogy a horgászatban rejlő öröm független ettől a racionális kifejezésmódtól, gondolkodástól. Ha Önök is vissza szeretnének jutni időnként az alapokhoz, oda, ahol megismertük a horgászat első élményeit, oda, ahonnan valamennyien elindultunk a horgászat izgalmas útján, akkor ajánlom, hogy nézzék meg figyelmesen a FeHoVa kiállításon, a pavilonunkban bemutatott gyermekrajzokat. Ezeken a vízfestékkel, grafitceruzával vagy szénkrétával elkészített rajzokon megtalálhatjuk majd azokat az élményeket, amelyek ábrázolásában nyoma sincs a racionális gondolkodásnak, hanem egyszerűen csak a tiszta élményről szólnak. Arról, amelyre valamennyien vágyunk!  

Békési János
főszerkesztő

Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV