Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2011. május 02.Az Eurohorgász májusi számából

Hozzászólások (0 db)

Szinte most is a fülembe cseng, amint egy baráti beszélgetésen mi, gyakorló horgászok egymásnak bizonygattuk, hogy milyen jó és érdekes, ha az új szezont új horgászmódszerrel kezdjük...

Az Eurohorgász májusi számából
...Bár ezzel a véleménnyel én is egyetértettem, de magamban elismertem, hogy bizony én maradok az évtizedes matchezésnél, spiccbotos pecánál, és kizárt, hogy váltsak.
A szezon belseje felé haladva, a TV Magazin forgatásai során viszont olyan horgászokkal hozott össze az élet, akiktől szemből-szembe tudtam megismerni pl. az UL pergetés, és a pickerbotos módszerek előnyeit, örömeit. Nem sok biztatás kellett, hogy kipróbáljam egyszer, majd többször, végül sokszor, hogy vajon mire megyek az új kihívásokkal. Persze az elején kicsit „rögösen" ment, hiszen életemben soha nem próbáltam például egy 2,10 méteres, 2-8 grammos dobósúlyú UL bottal sügérre pergetni. De az első apró sügér rávágásánál, majd a másodikként a twiszteremre ugró „bicska" csuka harcosságánál már megéreztem a módszerben rejlő, az adrenalinszintet emelő siker ízét. Ugyanígy jártam a ceruzabéltől kisebb vastagságú rezgőspicces pickerbot éles bevetésén is, csak akkor egy 30 dekás kárász hozta az élményt. A korábban használtakhoz képest jóval finomabb szerelésekkel fogott kisebb testű halak harcosan küzdöttek, és a kapásra csábításuk, fárasztásuk nem várt élményekkel gazdagítottak.
Így a saját élményeimre támaszkodva szeretném ajánlani Olvasóinknak, hogy fedezzék fel a számukra új módszereket, és becsüljük meg a vizeinkben élő sügéreket, jászokat, kárászokat, keszegeket!

Békési János
főszerkesztő


Kapcsolódó anyagok


HozzászólokJelenleg nincsen hozzászólás!


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV