Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2009. április 07.Az Euro Horgász áprilisi számából

Hozzászólások (1 db)

Egy-egy eredménytelen horgászat után, kedvetlen hangulatban, gyakran mentjük ki magunkat a fogásról érdeklődő kérdések elől. A horgászat nem is a halfogásról szól, védekezünk, hanem arról, hogy minél több időt töltsünk el a szabad levegőn, a vízparton. Ezzel lerendezettnek tekintjük a kényes helyzetet.

Az Euro Horgász áprilisi számából

Ennek a féligazságnak persze van valóság alapja, de az ember szíve mélyén úgyis tudja az igazságot. Mi, horgászok ugyanis, ha végre a vízparton vagyunk, akkor mindent megteszünk azért, hogy kapásunk legyen.
Hiszen ezért megyünk horgászni! Érdemes tehát jól felkészülni és alaposan megszervezni a hőn áhított horgásztúránkat. A horgászat technikai sport is, jól tudjuk, ezért az eredményesség szempontjából döntő lehet a felszerelés összeállítása is.
Ha azonban csak kisebb a mozgásterünk ebben a kérdésben, és a tavalyi, megszokott szerelések jöhetnek szóba, akkor is kell időt fordítani a részletekre.
Lehetőleg készüljünk fel az adott horgászvízből. Ismerjük meg paramétereit, mind hivatalos, mind a horgásztársi körből. Egy-egy ilyen tájékozódás, tapasztalat beszerzése alapvetően pozitív irányba viheti el kirándulásunkat.
Márciusi számunkban kiemelten foglalkoztunk az etetőanyagokkal, csalikkal. Ezt a trendet ebben a számunkban is folytatjuk, kiegészítve olyan hiteles horgászat leírásokkal, részletes ábrákkal, amelyek érthetőbbé tehetik az alkalmazott praktikákat.
Új színfoltként ajánljuk Olvasóinknak, a különböző horgászmódszerek részletes, fényképes bemutatását is, amelynek első cikkét a „Bojlizó szerelék KATALÓGUS" címen találhatják meg.
A STÉG TEAM két tapasztalt pontyozó horgásza, Tóth László és Nyáry Mihály által készített anyag segíthet azoknak a kezdőknek is, akik most ismerkednek a pontyozás-bojlizás alapjaival.
Felhívjuk Olvasóink figyelmét arra, hogy az „EuroHorgász KATALÓGUS „néven bemutatott ábrás-fényképes módszertani cikkeket rendszeresen megtalálják majd következő számainkban is.
Ki tudják vágni, és külön lefűzve összegyűjthetik saját horgászirodalmi anyagaikhoz.
E havi számunk tartalmából kiemelten ajánljuk Leon Derksen „Pontyhorgászat úszóval" című cikkét, amely nemcsak a bojlis pontyozást, de a kisebb vizek, csatornák horgászatát is új dimenziókban mutatja be.
Egy izgalmas csukahorgászat témájú írást olvashatnak Nacsa Gábor „Krokodiltanya" című cikkében. Nagy Gábor és Kaczkó Dániel „Pergetés kontra legyezés" anyaga a sportszerű vetélkedés bemutatása mellett, praktikus ötleteket ad mindkét módszer kedvelőinek.
Rendkívül meglepő információkat tudhatunk meg Szabó László „Horgászat a felhőkarcolók árnyékában" című cikkéből London szívében, a Temzén horgászó angol sporthorgászok praktikáiról.
A hűvös tavaszi horgászszezon-kezdés idején üdítő lehet Hernyák Aurél „Zanzibár színei" című cikke, amelyben a szerző nem csak a tengeri horgászattal ismertet meg minket, hanem kitűnő fényképeivel igazi tavaszi, nyári hangulatot teremt.

Reméljük, hogy magazinunk áprilisi számának olvasása kellemes perceket szerez Olvasóinknak!

Békési János

FőszerkesztőKapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2009.04.07. 08:11

Bár az eurohorgász sok kritikát kapott, de az utóbbi időben ez a kedvenc horgászújságom. A cikkek kemények és a dolgok mélyére próbálnak nézni, a házi buherás rész, pedig egyenesen egyedülálló. Nekem is ez a mániám, hogy a házkörüli dolgokból készüljenek az etetőanyagok. Persze az eurohorgászban is vannak kifogásolható cikkek, de látszik benne a fejlődés ereje és törekvés a színvonal növelésére, különösen, hogy súlyos recesszióban kell a piacot szerezniük...


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV