Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2012. április 26.Interjú Csöregi Balázzsal

Hozzászólások (2 db)

Korábban már jelentkeztünk interjúval. Akkor Magyar Gáborral beszélgettünk, aki megnyerte a Horgászklub Úszós Ranglista 2011-es versenysorozatát. Ezúttal Csöregi Balázsnak tettünk fel kérdéseket. A fiatal tehetség az említett versenyben második helyen végzett.

Interjú Csöregi Balázzsal
Horgászklub: Habár sokan ismernek már a horgászversenyekről, de kérlek, hogy pár mondatban mutatkozz be az olvasóknak.
Csöregi Balázs: 1986.12.12-én születtem Esztergomban és jelenleg is itt lakom. Három éve vagyok együtt barátnőmmel, aki egyébként gyakran elkísér a versenyekre.  A munkámról röviden annyit, hogy több mint négy éve egy horgászboltot üzemeltetünk testvéremmel, Esztergomban. Hál' isten abból élek, amit szeretek csinálni, vagyis horgászom.

Horgászklub: Mit jelent számodra a horgászat és mikor vettél először horgászbotot a kezedbe?

Cs.B.: Kb. 3-4 éves lehettem, mikor nagypapámmal először kimentünk az élő Dunára horgászni. Gyerekkoromban minden nyári szünet csak a horgászatról szólt. Ez az időszak meghatározó volt az életemben. A horgászat számomra kikapcsolódást, nyugalmat és egyben kihívást is jelent. Ez az életem!


Horgászklub: Rutinos horgász vagy, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 1386 ponttal második lettél a 2011-es Horgászklub Finomszerelékes Ranglistáján. Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?
Cs.B.: A sok versenyen való részvétel és gyakorlás meghozta a jó eredményt. Természetesen elégedett vagyok vele, de idén megpróbálkozom feljebb jutni a ranglistán. Remélem sikerülni fog...

Horgászklub: Mi a kedvenc horgászmódszered?
Cs.B.: Több módszer is van. Finomszerelékes vonalon a matchbottal való horgászat áll közel hozzám, de nagyon szeretek pergetni is. Ilyenkor főleg harcsákra és süllőkre vadászom. Tavalyi rekordom az élő Dunán egy 34 kg-os harcsa volt. Annak a megfogása óriási élmény volt számomra.


Horgászklub: Melyik eddigi eredményedre vagy a legbüszkébb?
Cs.B.: A tavalyi évben megszerzett csapat világbajnoki ezüstéremre és az összes egyéniben és csapatban megszerzett itthoni eredményekre.

Horgászklub: Hol található a kedvenc horgászvized?
Cs.B.: Kettő is van. Mivel imádok folyón horgászni az egyik az élő Duna. A másik kedvencem egy horgásztó, ami nincs messzire Esztergomtól. A víz neve: Kerek-tó. Itt gyönyörű környezetben horgászhatnak a kikapcsolódásra és halfogásra vágyó horgászok.

Horgászklub: Milyen felszerelést, kellékeket viszel oda magaddal? Az ott alkalmazott módszerről, etetésről is írhatsz bővebben pár sort.
Cs.B.: Dunára általában leegyszerűsített felszerelést szoktam vinni, mert úgy gondolom, hogy az eredményes a folyóvízi úsztatáshoz nem kell sok felszerelés. Ez annyit jelent, hogy se láda se rakósbot, csupán egy egyszerű orsós match vagy spicc bot. Ha pergetni megyek, akkor ugyan ez a helyzet. Egy-két felszerelt bot, pergető táska benne a kincset érő, értékes wobblerekkel.


Horgászklub: Mit tanácsolsz a kezdő versenyhorgászoknak?
Cs.B.: Manapság nagyon nehéz bejutni az élmezőnybe és talán még nehezebb bent maradni. Ha egy kezdő versenyző komolyan akarja űzni ezt a sportot, akkor nagyon sok kitartásra lesz szüksége, de fontos a családtagok támogatása és megértése is. Azt tanácsolom, hogy járjanak ki minél több versenyre, akár nézőnek, hiszen abból is nagyon sokat lehet tanulni.

Horgászklub: Legemlékezetesebb horgászélményed?
Cs.B.: Az első, egyéni felnőtt bajnokságomon második helyezést értem el a Velencei- tavon, ez egy örök élmény számomra.

Horgászklub: Terveid? Célok?
Cs.B.: Röviden össze tudom foglalni. Az idei évben is szeretnék minél több hazai és nemzetközi horgászversenyen elindulni és persze minél jobb eredményt elérni.

www.horgaszklub.eu

Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2012.04.29. 12:35

Nagyon tehetséges, ifjú versenyzőnk, akiről még sokat fogunk hallani. Kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid!
csabio

2012.04.27. 12:10

Sok sikert!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV