Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

2012. április 29.A Mester válaszol – Interjú Erdei Attilával

Hozzászólások (5 db)

Jelenleg Erdei Attila az egyetlen olyan versenyző hazánkban, aki egyedülálló módon az úszós és feederes szakágban is benne van a top 3-ban. Szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Attila mindkét kategóriában kijutott az idei világbajnokságokra.

A Mester válaszol – Interjú Erdei Attilával
Horgászklub: Habár nagyon sokan ismernek, de kérlek tedd meg, hogy bemutatkozol pár mondatban az olvasóknak.
Erdei Attila: 1961-ben, Makón születtem, ami sajnos azt jelenti, hogy tavaly novemberben töltöttem be az ötvenedik évem. Jelenleg szegeden élek családommal. Egy horgászboltot üzemeltetek, ami fontos háttérül szolgál a versenyzéshez, hisz ez számomra több mint egy vállalkozás. Az így eltöltött 12 év alatt rengeteg ismerősre, barátra tettem szert. Igyekszem a megszerzett tapasztalataimat átadni a hozzám bejáró horgászoknak hogy ők is eredményesen töltsék szabadidejüket a vizek partján. A bolt szinte horgászklubként is funkcionál, egy kis információs bázis.


Horgászklub: Nagyon jól sikerült a 2011-es éved! 1120 ponttal harmadik lettél a Horgászklub Úszós Ranglistáján, illetve érdemes megemlíteni, hogy a feederes táblán második lettél 673 ponttal. Mit jelentenek számodra ezek a remek eredmények?
E.A.: Nagy örömmel és elégedettséggel tölt ez el, ki ne szeretné ha a befektetett energiája kézzelfogható eredményekben igazolódik vissza.

Horgászklub: Feeder vagy úszós peca? Melyiket szereted jobban?

E.A.: Nem tartom magam egy-egy módszer specialistájának. Horgászatban mindenevő vagyok. Gyakran süllőzők, csukázok, harcsázok, szeretek pergetni, menyhalazni, persze ha a versenyek mellett jut rá időm. Mindig az a kedvencem, ami ép terítéken van . Természetesen  a versenyzés az örömteli, de kemény meló, míg a többi az önfeledt szórakozás.

Horgászklub: Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

E.A.: Hál' istennek  nehéz választani. Most talán a tavalyi magyar feeder egyéni bajnoki címre vagyok igazán büszke, hisz ebben a műfajban ez volt az első hivatalos megmérettetés és ez az arany már nálam van. A finomszerelékes, úszós versenyek közül a tiszakécskei pálya nekem tetszett az egyenetlenségeivel együtt is. A Maty-éri pálya egyszerűen szólva szenzációs volt tavaly. Legjobban a WalterLand Kupán kaptuk el csapatunkkal a fonalat és nyertük a csapatversenyt és egyéniben is sikerült a dobogó legfelső fokára felállni. Tulajdonképpen a klubcsapat OB bronzérem is siker egy magyar mezőnyben. A lengyelországi Opolében rendezett EB 7. Helyezést sem kudarcként éltük meg csapattársaimmal. Az egyéni bajnokság 9. Helyezettjeként kerettag lehettem és Német László szövetségi kapitány döntése alapján részt vehetek a 2012-es csehországi édesvízi horgász VB-n.


Horgászklub: Kedvenc horgászvíz?
E.A.: Bár egyre ritkábban jutok ki, de a legnagyobb szerelmem a hazai vizek közül még midig a Maros. Itt érzem igazán otthon magam. Évtizedek alatt annyi élmény adott, annyi arcát mutatta számomra, olyan mélyen ivódott belém az itteni pecák érzése hogy az leírhatatlan.

Horgászklub: Milyen felszerelést, kellékeket viszel oda magaddal? Az ott alkalmazott módszerről, etetésről is mondj pár hasznos infót.
E.A.: Ha egyszerűen akarom megoldani a dolgot elég egy  3,6-as medium feeder. Keszegre, pontyra, márnára a hosszú előkés szerelék tökéletesen alkalmas. A nehezen járható part, ártéri erdők miatt csak a legszükségesebb dolgokat viszem magammal. Kettő kiló EA Pörkölt etetőanyag, pár deci csonti, vékony, piros giliszta már elegendő egy kellemes horgászathoz. Úszózáshoz minirakóst szoktam használni, mivel a Maros medre sivár, durva szemcsés homok, amin a gyors sodrásnak köszönhetően semmilyen etetőanyag sem áll meg. Emiatt az öt-hat méterre benyúló parti kövezés belső kövei közé szoktam az etetőgombócokat dobni és a kövek előtti homokra horgászom a kisodródó etetőanyag sávra.

Horgászklub: Adnál pár tanácsok a kezdő versenyhorgászoknak?
E.A.: A versenyzés az egy másik közeg. Szinte valamennyi hazai versenypályának már jelentős irodalma van. Ezeket a cikkeket, leírásokat, versenybeszámolókat, filmeket időről időre magam is átnézem. Kezdő versenyzők számára ez nagy segítség. Az elmélet azonban nem pótolja a gyakorlati tapasztalatokat. Nagyon fontosak a versenyt megelőző edzések, ahol tesztelhetők az etetőanyagok, módszerek és kialakulhat a nyerő versenytaktika.


Horgászklub: Terveid? Célok?
E.A.: Ebben az évben  a csehországi édesvízi horgász VB a legnagyobb falat az úszós horgászaton belül. Ez egy változatos folyóvízi pálya. Nagy segítség hogy ott lehettem a három évvel ezelőtti EB-n, így annak a versenynek a tapasztalatai remélem, sokat segítenek az idei felkészülésben.
Fontos cél még az idén a kerettagság megtartása, és az eredményes szereplés a Klubcsapatok Országos Bajnokságán. A versenyzés mellett legalább ilyen lényeges a szerzett tapasztalatok rendszerezése, felhasználása, alkalmazása a Maros Mix és az EA termékek fejlesztésében, hisz ezáltal lesz hasznos, így kapcsolódik vissza, ez által fejlődik a mindennapok horgászata. Ez a hozadéka a versenyhorgászatnak az átlaghorgász számára.

Horgászklub: Ha jól tudom, idén már indulhatsz veterán kategóriába is. Részt veszel az OB-n?
E.A.: Bár korom alapján már indulhatnék a veterán bajnokságon, de  amíg úgy érzem, hogy bírom a tempót, még a fiatal oroszlánok bajszát szeretném cibálni.

www.horgaszklub.eu

Kapcsolódó anyagok


HozzászólokHozzászólások

2012.05.05. 22:55

Nekem Erdei Attila az egyik nagy példaképem a horgászatban, egy igazi egyéniség. Úgy gondolom, hogy a neve már az eddigi munkássága és versenyeken elért eredményei alapján is végérvényesen bekerült nem csak a versenyhorgászat, hanem a magyar horgászat történelemkönyvébe is.

Attila, azt kívánom neked, hogy még nagyon-nagyon sokáig cibáld a fiatal oroszlánok bajszát! ;)

2012.05.04. 14:37

Mindig nagy érdeklődéssel olvasom Attila gondolatait.
Egy vérbeli horgász aki érzi a "vizet", vannak ötletei, amit meg is oszt velünk.
Köszönjük!

2012.05.01. 23:42

Nekem egyik példaképem volt Attila, az ő matchbotozásáról írt egyszer Szarka Laci bácsi egy könyvben, ami nagyban segített elindulnom a lejtőn. :) Az már csak hal a tortán, hogy egy Velencei OHCSB-n mellettem ülve, az utolsó 1 órában vert rommá az addig botzsákban pihenő matchbotjával. Nem tudtam haragudni rá, mert szépen csinálta. :D Több kedvenc idézetem van tőle, és mélyen tisztelem azt a tudást, amit ahogy írták, alázattal és szerényen magáénak tudhat. Nem gondoltam volna, hogy már veterán kategóriában is indulhatna, mert a "koromhoz" képest jól néz ki, és biztosan van még bajusz, amit meg kell rángatni. Erőt és hitet hozzá! :)

2012.05.01. 15:21

Kedves EA
Nagyon nagyon sok szerencsét és jó egészséget kívánok,örülök hogy megmarad azon keveseknek akik igazán horgászok, spothorgászok.
Üdvözlettel Neu

2012.04.30. 10:19

Hal-i!
Hihetetlen horgásztudás, önzetlenség, határok nélküli segítőkészség...
...és ahogy szokta mondani: "nincs nagy titok, csak ezer apró trükk" :) ;) Köszönjük!


Kapcsolódó írások


További írások


Hírarchívum


Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra
Magazin Online TV