Termékek

AdalékAromaBotBottartóDobozok, ládákCsalikKiegészítő, kellékErnyőEtetőanyagBojliFőtt magvakHaltartó, merítő, csalihálóPelletHorogMűcsaliÓlomOrsóRuházatSzemüvegekSzettTáska, botzsák, száktartóÚszóVersenyládaDVD-k, KönyvekVödör, dézsaZsinórBojlis kellékekFeeder / fenekezős horgászat kellékeiRablóhalas kellékekRakós botos horgászat kellékeiÚszós horgászat kellékei

 Kifli- és kenyérrózsa nyomó

Kifli- és kenyérrózsa nyomó

A kenyérrózsát – és az egyéb pékárukból készített csalikat – már régóta eredményesen használják a horgászok a különböző békéshalak becserkészésére. Viszont ezeknek az egyszerű, de népszerű csaliknak van egy nagy hátránya: könnyen leesnek, leáznak a horogról. A Maros Mix-Tubertini csapat teszthorgászai ismét egy olyan szerszámot fejlesztettek ki, mely segítségével a fenti problémát megoldhatjuk. Használata gyerekjáték, és akár az uzsonnájából is a legfogósabb csalit tudja produkálni a horgász.

Az idei újdonságra visszatérve, fontos megemlíteni, hogy ez szintén egy eszköz, mellyel magunk készíthetjük el a horogra szánt csalinkat, de a pelletnyomóval szemben ez a szerszám a vízparton tölti be igazán a szerepét. Itt tudjuk ugyanis elkészíteni egy határozott mozdulattal a csalit. Ez a szerszám a legerősebb kéz nyomóerejét is elviseli. Nem kell attól tartani, hogy elhajlik és tönkremegy, mivel anyaga kiváló minőségű felületkezelt acél. Ennek az óriási erőnek köszönheti az elkészített horogravaló a fogósságát. A kenyérgolyó ugyanis szárazon rendkívül kemény, de amint vízhez ér, látványos változáson megy keresztül. Azonnal elkezdi magába szívni a vizet, ennek következtében pedig térfogata megnő és rózsaszerűen elkezd szétnyílni, kapásra ingerelve az etetésen tartózkodó halakat.
Ez a szivacsos állag természetes hatást vált ki a halakban, így könnyebben fel is szippantják a benne található horoggal együtt.
A kifli- és kenyérrózsa nyomó készülékkel elkészített csali további előnye még, hogy segítségével ötvözni tudjuk a különböző csaligyúrmák horogállóságát és a kenyérrózsa halakra gyakorolt vonzerejét.

Hol használhatjuk?
Álló- és folyóvízen is bárhol, hiszen ezek a frissen készített csalik még erős áramlásban is kiválóan viselkednek a horgon. A paducos, márnás szakaszokon is remekül alkalmazhatjuk. Ekkor célszerű a legkisebb, 8 mm-es csalikat, apró (14-es) hosszú szárú horgokra feltűzni.

Akár nagy távolságra is
Gondoljunk csak bele, hogy mi történne, ha feederes végszerelékünk horgát kenyérrózsával szeretnénk felcsalizni. A csali már a dobás pillanatában a hátunk mögött landolna, vagy ha ki is bírná az erőteljes lendítést, a becsapódás pillanatában válna le a horogról. Ezek után valószínűleg a nyugtalanság lenne úrrá a horgászon, hogy „vajon lehet még csali a horgon?”. A szerszámmal készített csali garantáltan horgon marad, sőt tesztjeinken kiderült, hogy akár több, egymást követő dobást is kibírt. Megázva pedig hasonlóképpen működik, mint a kenyérrózsa. Ez is növeli ennek a kiváló, egyszerű csalinak a felhasználhatóságát.
A nagy távolságnak pedig megvan az az óriási előnye, hogy a parttól távolabb tartózkodó, óvatos uszonyosokat is képesek leszünk elérni és megfogni. Ergo: mivel a parti horgászok zöme nagy valószínűséggel még nem használt ilyen jellegű csalit ekkora távolságban, ebből következik, hogy az óvatos halak bátrabban veszik fel a horgot.

A Maros Mix kifli- és kenyérrózsa nyomó paraméterei, teljesítménye és előnyei, röviden összefoglalva:
- 8, 10 és 12 mm átmérőjű csalikat készíthetünk vele.
- A nyomófejek cserélhetők, tehát a számunkra ideális csalit tudjuk elkészíteni, pillanatok alatt.
- A szerszám rendkívül erős, felületkezelt acélból készült. Ennek köszönhetően élettartama 1000 év, plusz egy nap :)
- Minden horgásznak ajánljuk, aki a békéshalakat szeretné üldözőbe venni.
- A legerősebb kéz nyomóerejét is elviselő szerszám.
- Praktikus, mivel nem túl nagy a szerszám. Akár egy kisebb horgászdobozban is könnyedén elfér.
- Akár az uzsonnánkból is a legfogósabb csalit tudjuk produkálni.
- Használatát nem kell betanulni.

Raktáron Modell Ár Kosár
igen 6; 8; 10 mm   3 491 Ft kosárba db

Áraink a 27%-os ÁFÁ-t tartalmazzák.

Lap tetejére
«« Vissza az előző oldalra

Keresés

Magazin Online TV